• O Milnici

  Kaj je Milnica?

  Milnica.si je priljubljena slovenska trgovina z naravnimi olji, masli, eteriko in drugimi sestavinami naravne kozmetike. Imamo dva Milničasta cilja: približati izdelavo domačo kozmetike vsem ljubiteljem naravne nege ter poskrbeti za dostopnost kakovostnih naravnih izdelkov in slovenske naravne kozmetike.

  Na blogu, v člankih, po e-pošti in telefonu vam pomagamo z nasveti in idejami za čudovite izdelke domače kozmetike. Mila, losjoni, kreme, maske, balzami in kar je še drugih lepih in dišečih stvari – pri nas najdeš že krepko preko 100 receptov in vodičev! Milnico je v zadnjih treh letih obiskalo že več kot 250.000 ljubiteljev kakovostne naravne kozmetike.

  O nas je pisal Siol, z recepti in nasveti pa smo se znašli tudi na straneh revij Lisa, Ustvarjalne roke, Bodi eko in še marsikje. Takole smo na primer pomagali Si.mobilu navduševati ljudi nad naravno kozmetiko!

  Vprašanja?

  Z veseljem pomagamo pri izdelavi in uporabi! Lahko nas pokličete, nam pišete na zivjo@milnica.si, ali pocukate za rokav na Facebooku.

  O naših izdelkih

  Smo specialisti za naravno kozmetiko in do ušes zaljubljeni vanjo! Zato so vsa naša olja, masla, hidrolati in druge sestavine skrbno izbrane, uporabljamo pa jih tudi za svojo “hišno” linijo naravne kozmetike Miss Alice. Preden izdelek pristane na naših poličkah, ga dodobra preizkusimo – če nam kaj ni všeč, ga v Milnici ne boš videl/a.

  Nekateri naši izdelki so organske / ekološke pridelave (so tako tudi označeni), drugi ne (ker npr. zaradi cene to ne bi bilo smiselno za kozmetično uporabo ali pa smo našli izdelek primerljive kakovosti, čeprav je brez certifikata). Vsi naši izdelki imajo vso varnostno dokumentacijo in so skladni s predpisi Evropske unije.

  O naravni kozmetiki

  Na naših poličkah najdeš tudi čudovito naravno kozmetiko za nego kože in las. V Milnico smo uvrstili izdelke znamk Odori, Thinktura, Huangjisoo, Konjac Sponge, NoDramaMama, Ghee, Wildbee2, Skin Fairytale, The Ohm collection, Madres ter Miss Alice lovemade cosmetics, kmalu pa se jim pridružijo še nove.

  Izbiramo le kakovostne proizvajalce naravne kozmetike, katerih izdelke preizkusimo tudi sami. Oglej si vse izdelke naravne kozmetike >

  Milnico najdete tudi na Facebooku in YouTubu

  Milnica-youtube

  Špela Ceglar, ustanoviteljica Milnice

  Špela Ceglar, Milnica.siSem ljubiteljica naravne nege! Milnica je nastala zato, da lahko lažje prideš do super naravne kozmetike, pa naj jo izdelaš sama ali izbereš kakšnega izmed čudovitih naravnih izdelkov.

  Na Milnici s tabo delim recepte, izkušnje in ideje, ki nastanejo med ustvarjanjem lastne kozmetike. Včasih gre seveda tudi kaj narobe – zdi se mi prav, da tudi te izkušnje delim tudi s tabo. Morda se tako izogneš ponavljanju mojih začetniških napak.

  Zakaj domača kozmetika?
  Če ti ni vseeno, kaj daješ vase, naj ti tudi ne bo vseeno, kaj daješ nase! Za vse začetnike sem pripravila tudi 6 razlogov, zakaj izdelovati svojo kozmetiko.

  Ko sem prvič poskusila izdelati svoje milo, se mi je odprl povsem nov svet! Svet pisanih barv, čudovitih vonjev, kakovostnih sestavin in – najpomembnejše! – neskončne ustvarjalnosti. Od tega so imeli veliko tudi ljudje okoli mene, saj sem jih vztrajno zalagala s kupi izdelkov (tako lahko iz izkušenj zagotovim, da ustvarjalnost osrečuje tudi prijatelje 🙂

  Obenem je pri izdelovanju lastne kozmetike sila pomembno imeti dobre, kakovostne sestavine – naj gre za samostojno uporabo olj na koži in laseh ali pa izdelavo popolne domače kreme. Do tega ni vedno najlažje priti, predvsem pa je težko vedeti, kaj je kakovostno in kaj ne. Zato so v Milnici izključno izdelki, ki jih izbiram, preverim ter uporabljam tudi sama.

  Vesela sem, da se skupaj z mano podajaš v ustvarjanje lepih stvari in svet naravne nege kože ter las!

  Špela

  PS: Vprašanja? Predlogi? Vedno mi lahko pišete na spela (@) milnica.si ali me pokličete – kontakt najdete v zavihku Kontakt. Najdete me tudi na Instagramu in Facebooku. Vprašanja, komentarji, ideje? Oglasite se 🙂