• O Milnici

  Kaj je Milnica?

  Milnica.si je najbolj prijazna slovenska trgovina z naravnimi olji, masli, eteriko in drugimi sestavinami naravne kozmetike. Imamo dva Milničasta cilja: približati izdelavo domačo kozmetike vsem ljubiteljem naravne nege ter poskrbeti za dostopnost kakovostnih naravnih izdelkov in slovenske naravne kozmetike.

  Na blogu, v člankih, po e-pošti in telefonu vam pomagamo z nasveti in idejami za čudovite izdelke domače kozmetike. Mila, losjoni, kreme, maske, balzami in kar je še drugih lepih in dišečih stvari – pri nas najdete že krepko preko 100 receptov in vodičev! Milnico je v zadnjih treh letih obiskalo že več kot 250.000 ljubiteljev kakovostne naravne kozmetike.

  O nas je pisal Siol, z recepti in nasveti pa smo se znašli tudi na straneh revij Lisa, Ustvarjalne roke, Bodi eko in še marsikje. Takole smo na primer pomagali Si.mobilu navduševati ljudi nad naravno kozmetiko!

  Vprašanja?

  Z veseljem pomagamo pri izdelavi in uporabi! Lahko nas pokličete, nam pišete na zivjo@milnica.si, ali pocukate za rokav na Facebooku.

  Milnica v Ljubljani!

  Na Dolenjski cesti v Ljubljani te čaka dišeča Milničasta trgovina! V njej dobiš čudovite izdelke, prevzameš spletna naročila in poklepetaš z nami 🙂

  Več o obisku Milnice >

  O naših izdelkih

  Vsa naša olja, masla, hidrolati in druge sestavine so skrbno izbrane ter ročno pakirane. Uporabljamo jih tudi zase in za svojo “hišno” linijo naravne kozmetike Miss Alice. Preden izdelek pristane na naših poličkah, ga dodobra preizkusimo – če nam kaj ni všeč, ga v Milnici ne boste videli.

  Nekateri naši izdelki so organske / ekološke pridelave (so tako tudi označeni), drugi ne (ker npr. zaradi cene to ne bi bilo smiselno za kozmetično uporabo ali pa smo našli izdelek primerljive kakovosti, čeprav je brez certifikata). Vsi naši izdelki pa imajo vso varnostno dokumentacijo in so skladni s predpisi Evropske unije.

  O slovenski naravni kozmetiki

  Na naših poličkah najdete tudi ročno izdelano slovensko naravno kozmetiko. V Milnico smo uvrstili izdelke znamk Odori, Thinktura, Ghee, Wildbee2 ter Miss Alice lovemade cosmetics, kmalu pa se jim pridružijo še nove.

  Izbiramo kakovostne, male slovenske proizvajalce naravne kozmetike – z nakupom tako dobite kakovosten naravni izdelek in podprete slovensko znamko. Oglejte si naravne izdelke >

  Milnico najdete tudi na Facebooku in YouTubu

  Milnica-youtube

  Špela Ceglar, ustanoviteljica Milnice

  Špela Ceglar, Milnica.siNa Milnici delim recepte, izkušnje in ideje, ki nastanejo med ustvarjanjem lastne kozmetike. Včasih gre seveda tudi kaj narobe – zdi se mi prav, da tudi te izkušnje delim tudi z vami. Morda se tako izognete ponavljanju mojih začetniških napak.

  Zakaj domača kozmetika?
  Če vam ni vseeno, kaj dajete vase, naj vam tudi ne bo vseeno, kaj dajete nase! Za vse začetnike sem pripravila tudi 6 razlogov, zakaj izdelovati svojo kozmetiko.

  Ko sem prvič poskusila izdelati svoje milo, se mi je odprl povsem nov svet! Svet pisanih barv, čudovitih vonjev, kakovostnih sestavin in – najpomembnejše! – neskončne ustvarjalnosti. Od tega so imeli veliko tudi ljudje okoli mene, saj sem jih vztrajno zalagala s kupi izdelkov (tako lahko iz izkušenj zagotovim, da ustvarjalnost osrečuje tudi prijatelje 🙂

  Obenem je pri izdelovanju lastne kozmetike sila pomembno imeti dobre, kakovostne sestavine – naj gre za samostojno uporabo olj na koži in laseh ali pa izdelavo popolne domače kreme. Do tega ni vedno najlažje priti, predvsem pa je težko vedeti, kaj je kakovostno in kaj ne. Zato so v Milnici izključno izdelki, ki jih izbiram, preverim ter uporabljam tudi sama.

  Vesela sem, da se skupaj z mano podajate v ustvarjanje lepih stvari!

  Špela

  PS: Vprašanja? Predlogi? Vedno mi lahko pišete na spela (@) milnica.si ali me pokličete – kontakt najdete v zavihku Kontakt. Najdete me tudi na Instagramu in Facebooku. Vprašanja, komentarji, ideje? Oglasite se 🙂