Recepti & ideje

Lahek oljni serum za lase

So tudi tvoji lasje neukrotljivi? Zate imam super recept za lahek oljni serum za lase z dodatkom vlažilnih sestavin!

Še posebej v poletnem času (če boš skočila na morje) jih boš lažje razčesala, jim povrnila lesk in mehkobo. Uporabljaš ga tako, da ga naneseš na mokre konice in po dolžini las. Nato jih le še razčešeš in si pripravljena za nov dan. Spiranje ni potrebno.

Serum ne masti las, saj zaradi dodatka vlažilnih sestavin deluje lahkotno. Če so tvoji lasje res zelo suhi in bolj žimaste sorte, potem ti priporočam, da uporabiš le kombinacijo ciklometikona (silikon), arganovega olja in ovsenega olja. Če pa bi rada lase nahranila, zaščitila in jih lažje razčesala, pa bo tale recept pravi zate.

Recept

Za 50ml boš potrebovala:

Oljna faza:

Vodna faza

C faza

Izdelava

1.KORAK 

Najprej si pripravi vse sestavine in preveri, da imaš vse potrebno. Za to formulo ne bo potrebno nič segrevati, tako da le poskrbi, da imaš vse potrebne čaše in posodice 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.KORAK: vodna faza

V vodno fazo skupaj stehtaj ovsene proteine, hidrolat sivke ali hidrolat po izboru, sea kompleks in polyquarternium – 7 in zmešaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.KORAK: oljna faza

V drugi posodici ali merilni čašici stehtaj arganovo olje, isopropyl myristat in PEG polyglyceryl cocoate – 7 ter premešaj.

 

 

 

 

 

 

4. KORAK

Počasi vlivaj oljno fazo v vodno fazo in med vlivanjem rahlo mešaj. Jaz sem mešala na magnetnem mešalu, a ga skoraj zagotovo nimaš doma – brez skrbi, lahko tudi ročno premešaš. V tem koraku dodaš še konzervans, da se ti izdelek ne pokvari. Nato le še preliješ v plastenko ali stekleničko z razpršilko.

 

 

 

 

 

 

 

 

To je vse! Zdaj svoj izdelek le še uporabiš! Naneseš na mokre lase, razčešeš in pustiš. Spiranje ni potrebno 🙂

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja