PEG 7 – Glyceryl Cocoate (50ml)

4,60 

Hidrofilno olje (olje, ki privlači vodo), ki je tudi neionsko površinsko aktivno sredstvo in deluje kot emulgator. Kožo mehča in ima tudi emoliente lastnosti.


Opis izdelka

V kozmetiki se uporablja v šamponih in izdelkih za čiščenje kože. Mehča kožo, ima emolientne in vlažilne lastnosti (zadržuje vlago v koži). Deluje kot solubilizator – raztopi olja in v maščobi topne sestavine v izdelkih na vodni osnovi, uporablja se ga tudi kot koemulgator in za izboljšanje penjenja izdelkov v katerih so aktivno površinske snovi.

Peg-7 glyceryl cocoate je sestavljen iz glicerina in kokosove maščobne kisline, zaradi česar ima širok razpon delovanja na kožo.

Uporaba v:

  • čistilnih izdelkih za kožo in lase
  • izdelki za nego las (spreji za lase)
  • micelarne vodice
  • izdelki za čiščenje za otroško kožo
  • izdelki za čiščenje za občutljivo kožo
  • priporočena uporaba: od 1% od 10%

Topnost: v vodi in raztopinah aktivno površinskih snovi

Stabilnost: v območju pH med 5-8

HLB vrednost:11

INCI

Water, PEG-7 glyceryl cocoa