DARILO: ob nakupu nad 40€ ti danes podarimo rumeno glino ali organsko ricinusovo olje! 🎁

Olje makadamije (organsko in hladno stiskano)

Od: 4,70 

Hladno stiskano olje iz oreščkov makadamije, z značilnim vonjem in lepo rumeno-rjavo barvo. Naše olje je organske pridelave in 100% naravno brez dodatkov.

Primerno je za samostojno nego kože in las ter izdelavo različnih izdelkov naravne kozmetike. Je lahko olje, ki se hitro vpije in ne pušča mastnega filma na koži.

Počisti

Opis izdelka

Naše makadamijevo olje je pridobljeno z mehanskim hladnim stiskanjem plodov makadamijev (oreščkov). Ima značilen, prijeten vonj po oreščkih ter čudovito rumeno-rjavo barvo. Velja za izjemno lepotilno olje, nepogrešljivo na vsaki kozmetični polički.

Olje se odlično obnese za vsak tip kože, še posebej je primerno za nego zrele in suhe kože. Zaradi visoke vsebnosti palmitoleinske maščobne kisline učinkovito varuje pred prostimi radikali in tako pomaga proti prezgodnjemu staranju kože.

Makadamijevo olje je poleg prej omenjene palmitoleinske bogato tudi z linolensko ter oleinsko maščobno kislino. Zaradi njiju ima regenerativne in vlažilne lastnosti, ki bodo vaši koži pomagale ohraniti elastičnost.

Makadamijevo olje za kožo

Olje je primerno za samostojno uporabo na koži ali v kombinaciji z drugimi rastlinskimi olji. Kožo učinkovito vlaži ter je še posebej primerno za nego razdražene, srbeče in pordele kože.

Za nego obraza zmešajte makadamijevo olje in jojobino olje (v razmerje 50:50), dodajte vitamin A (2 kapljici) in ga vsak večer vtrite v obraz.

Za nego telesa zmešajte olje makadamije z oljem mareličnih jedrc in oljem grozdnih pečk (v razmerju 1:1:1, torej za 100ml izdelka uporabite vsakega olja cca 33ml). Narejeno mešanico lahko uporabite kot čudovit, 100% naravni losjon po tuširanju.

Olje makadamije za masažo

Predlagamo enostavno in prijetno masažno mešanico, ki temelji na olju makadamije – oglejte si naš video.

Uporaba za nego las

Makadamijevo olje je priljubljeno tudi za nego las. Oglejte si npr. Milničast recept za trdo šampon ploščico z madakamijevim in ricinusovim oljem.

Makadamijevo olje v kozmetičnih izdelkih

Makadamijevo olje daje kremam in emulzijam dobro mazljivost. Ker se hitro vpije, ga pogosto uporabljamo v negovalnih oljih za obraz in lase, masažnih oljih in kremah za sončenje.

Primerno je tudi kot osnovno olje za nego obraza. Pogosto je uporabljano za negovanje in zmanjševanje pigmentnih madežev.

Shranjevanje makadamijevega olja

Olje bo do vas prišlo v temni embalaži, ki ga ščiti pred svetlobo. Priporočamo, da olje hranite v suhem in hladnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe. Hranjenje v hladilniku ni potrebno.

INCI

Macadamia Seed Oil Ternifolia

Potrebujete pomoč pri izbiri?

V Milnici z veseljem pomagamo! Pišite nam na zivjo@milnica.si, pokličite 069 615 871 (vsak delovnik med 9. in 18. uro) ali nas vprašajte na Facebooku. Obiščete nas lahko tudi v naši ljubljanski trgovini.

O nakupu v Milnici

SI V NAJBOLJŠI DRUŽBI
V 3 letih nas je obiskalo preko 250.000 ljubiteljev naravne nege (več o Milnici)

ENOSTAVEN NAKUP
Plačilo s kartico, PayPalom, z nakazilom ali po povzetju.

HITRA DOSTAVA
Dostava v 1-2 delovnih dneh, brezplačna dostava pri nakupu nad 50€, možen osebni prevzem (več o dostavi)

PRILJUBLJEN BLOG
Preko 160 receptov, idej in nasvetov za naravno nego (poglej blog)

NAROČILO TUDI PO TELEFONU ALI EMAILU
Pokliči 069 615 871 (9-18h) ali piši na zivjo@milnica.si. Obiščeš lahko tudi našo trgovino v Ljubljani 😃

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
količina

50ml, 100ml