😃MILNICA NA DOPUSTU: poglej našo dopustniško akcijo >

Lecitin (sojin)

7,30 

Vsestranski lecitin zmanjšuje vnetja in draženje kože, hkrati pa kožo mehča in jo naredi voljno.

Počisti

Opis izdelka

Sojin lecitin je zmes fosfolipidov, glavni vir lecitina pa je sojino olje. Najdemo ga tudi v tkivih živali in rastlin. Je dober vir esencialnih maščobnih kislin (linolne maščobne kisline).

Sojin lecitin ima visoko vsebnost vitamina B in je bogat z antioksidanti. Uporablja se ga v mazilih, šminkah, balzamih, otroških oljih, losjonih, vlažilnih kremah in šamponih.

Ima vlažilne lastnosti, zato je zelo primeren za zelo dehidriano kožo.

V kozmetiki se ga uporablja tudi kot emulgator in stabilizator emulzij. Slabo je topen v vodi. Pri izdelavi krem in mazil ga dajemo v oljno fazo.

Pripročena uporaba 0,3%-3% (v mazilih). Če želimo sojin lecitin uporabiti kot emulgator (emulzije) ga prav tako dajemo v oljno fazo v intervalu 3%-20%. Razmerje je odvisno od količine vode in količine olj. Dobro se obnese kot koemulgator, zato pripročam, da ga kombinirate še s kakšnim emulgatorjem.

Lecitin je še posebej učinkovit v kombinaciji z vitamini A, D,F in B.

Lecitin se lahko uporablja za vse tipe kože.

Oblika: tekoči

Vonj: po soji (v mazilih ima blag, nemoteč vonj)

Pakiranje: v okrogli škatlici, ki jo lahko tudi kasneje uporabite za shranjevanje krem in mazil

INCI: Lecithin

O nakupu v Milnici

SI V NAJBOLJŠI DRUŽBI
V 3 letih nas je obiskalo preko 250.000 ljubiteljev naravne nege (več o Milnici)

ENOSTAVEN NAKUP
Plačilo s kartico, PayPalom, z nakazilom ali po povzetju.

HITRA DOSTAVA
Dostava v 1-2 delovnih dneh, brezplačna dostava pri nakupu nad 50€, možen osebni prevzem (več o dostavi)

PRILJUBLJEN BLOG
Preko 160 receptov, idej in nasvetov za naravno nego (poglej blog)

NAROČILO TUDI PO TELEFONU ALI EMAILU
Pokliči 069 615 871 (9-18h) ali piši na zivjo@milnica.si. Obiščeš lahko tudi našo trgovino v Ljubljani 😃

Dodatne informacije

količina

30g, 50g, 100g