🎉 BLACK FRIDAY: -15% na rastlinska masla, olja, hidrolate in eteriko! Poglej kodo ugodnosti >
Brezplačna dostava pri nakupu nad 40€

Alantoin

Od: 1,60 

Alantoin ima vlažilni in regenerativni učinek ter sposobnost mehčanja kože.

Počisti

Opis izdelka

Alantoin je aktivna sestavina kozmetičnih proizvodov, ki blagodejno deluje na kožo. Na voljo je v obliki belega praška in nima vonja.

Alantoin je pogosta sestavina losjonov, krem, mineralnih ličil, izdelkov za ustno higieno, izdelkov za otroško nego in ostalih kozmetičnih proizvodov. Uporablja se tudi pri zdravilih za zdravljenje kože z ekcemi in aknami.

Naravno je prisoten v različnih rastlinah (gabez, sladkorna pesa, semena tobaka, kamilica in pšenični kalčki)

Sestavina je popolnoma varna, nestrupena in ne povzroča alergij. Ima vlažilni in regenerativni učinek ter sposobnost mehčanja kože. Ta njegova lastnost koži omogoča, da se hitreje zaceli. Priporočljiv je za izdelke proti suhi koži, za celjenje ran, opeklin, pleničnih izpuščajev, herpesa in brazgotin.

Učinkovit je pri nizkih koncentracijah. Uporabljamo ga v izdelkih, ki vsebujejo vodo. Dajemo ga v vodno fazo.

Priporočena uporaba:0,5%-2%:

  • losjoni
  • mazila na oljni osnovi (voda v olju)
  • šamponi in balzami
  • toniki za obraz
  • izdelki za otroško nego (negovalna mazila, šamponi)

Pakiranje

eko zip vrečka

INCI

Allantoin

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
količina

10g, 20g