• Izdelaj svoje naravno glicerinsko milo

  Kaj je milo po postopku vlivanja (glicerinsko milo)?

  Takšnemu milu pravimo tudi glicerinsko milo, na spletu pa ga boste našli še pod imenom melt and pour soap. Je izjemno kakovostno, koži prijazno naravno milo. Njegova izdelava je sila enostavna in zabavna: potrebujete le bazo za vlivanje, vsi ostali dodatki pa so povsem opcijski. Tako izdelana mila so lahko tudi čudovito praznično darilo, saj jih lahko oblikujete in okrasite povsem po svojih željah ter zapakirate takoj, ko se ohladi (še posebej koristno za tiste, ki boste ustvarjali v zadnjem trenutku – včasih smo vsi taki 🙂 )

  baza-za-vlivanje-uporaba-2

  Kaj lahko dodam svojemu milu?

  Karkoli! Eterična olja, arome, dišave, barve, pilinge, zelišča … možnosti so praktično neomejene. Ustvarite lahko različne oblike, saj milo pri izdelavi vlijete v poljuben kalup oziroma modelček.

  Naredite lahko vzorce, plasti, okraske … lahko se poigrate tudi s predmeti in ustvarite npr. v milu potopljenega Spidermana (nad čimer so otroci – preverjeno! – navdušeni)!

  Je to naravno milo?

  Je! Baze za vlivanje, ki jih imamo v Milnici, so narejene na rastlinski osnovi, so brez parabenov in niso testirane na živalih. Takšno milo je prijazno do kože, bogato z glicerinom, z naravnimi dodatki pa ga lahko še dopolnimo po svoje.

  Je takšno milo primerno za vegane?

  Je primerno, le izbrati morate milo brez kozjega mleka v prahu. Slednje je zelo kakovostna sestavina in je dodana naši beli bazi za milo, seveda pa je neprimerno za vegane.

  Kakšne baze dobim v Milnici?

  Imamo prozorno bazo, belo bazo, želatinasto bazo (odlično, če želite strašiti prijatelje ali pa delce uporabiti kot okras na tršem milu) ter zelo posebno in čudovito afriško črno milo (African Black Soap).

  Vse baze se lepo penijo in so koži prijazne. Izdelava takšnih naravnih mil je tudi cenovno zelo ugodna, zato velja kar poskusiti, kakšno vam je najljubše.

  Pokaži baze za mila >

  milo-za-vlivanje-poglej-baze

  VIDEO: kako uporabiti bazo za vlivanje?

  VIDEO: kako narediti milo v plasteh?

  VIDEO: Ognjičevo milo in piling milo

  milo-za-vlivanje-milnica-2 milo-za-vlivanje-milnica-7
  milo-za-vlivanje-milnica-5 milo-za-vlivanje-milnica-3