VIDEO: kako uporabiš bazo za vlivanje?

Kaj je milo po postopku vlivanja (glicerinsko milo)?

Takšnemu milu pravimo tudi glicerinsko milo, na spletu pa ga najdeš še pod imenom melt and pour soap. Je izjemno kakovostno, koži prijazno naravno milo. Njegova izdelava je sila enostavna in zabavna: potrebuješ le bazo za vlivanje, vsi ostali dodatki pa so povsem opcijski.

Tako izdelana mila so lahko tudi čudovito praznično darilo, saj jih lahko oblikuješ in okrasiš povsem po svojih željah ter zapakiraš takoj, ko se ohladi (še posebej koristno za tiste, ki boste ustvarjali v zadnjem trenutku – včasih smo vsi takšni 🙂 )

baza-za-vlivanje-uporaba-2

Kako obarvam svoje milo?

Mila obarvaš z naravnimi mineralnimi pigmenti – micami. Več pigmenta dodaš, bolj intenzivna bo barva. Enostavno, ne?

Kako odišavim svoje milo?

Naravna mila običajno odišavimo z eteričnimi olji. Potrebuješ cca 5ml eterike za pol kilograma mila. Odvisno, kako močno dišeče milo želiš 🙂

Druga opcija so dišave. V Milnici imamo nealergeni dišavi vanilje in kokosa.

Kakšne baze dobim v Milnici?

V Milnici najdeš:

Vse baze se lepo penijo in so koži prijazne. Izbira je tako odvisna od tvojih želja in ustvarjalnosti – poskusi, katera ti je najbolj všeč 🙂milo-za-vlivanje-poglej-baze

Je to naravno milo?

Je! Baze za vlivanje, ki jih imamo v Milnici, so narejene na rastlinski osnovi, so brez parabenov in niso testirane na živalih. Takšno milo je prijazno do kože, bogato z glicerinom, z naravnimi dodatki pa ga lahko še dopolnimo po svoje.

Je takšno milo primerno za vegane?

Je primerno, le izbrati moraš milo brez kozjega mleka v prahu. Slednje je zelo kakovostna sestavina in je dodana naši beli bazi s kozjim mlekom, seveda pa je neprimerno za vegane.

VIDEO: Ognjičevo milo in piling milo

Kaj lahko dodam svojemu milu?

Karkoli! Eterična olja, arome, dišave, barve, pilinge, zelišča … možnosti so praktično neomejene. Ustvariš lahko različne oblike, saj milo pri izdelavi vliješ v poljuben kalup oziroma modelček.

Narediš lahko vzorce, plasti, okraske … lahko se poigraš tudi s predmeti in ustvarite npr. v milu potopljenega Spidermana (nad čimer so otroci – preverjeno! – navdušeni)! Nekaj idej za ustvarjanje si oglej med našimi recepti.

Še to: v naših videih milo poškropimo z navadnim 70% alkoholom, da se na njem ne nabirajo zračni mehurčki. To nikakor ni nujno, gre le za estetski učinek. Ta korak brez težav izpustiš 🙂

Česa milu NE dodajaj?

Vemo, hitro te zamika, da bi svoj milo dodal/a kup čudovitih zadev, ki jih imaš doma. Vseeno odsvetujemo:

– dodatne maščobe (npr. kokosovo olje, maslo in podobno) lahko milo naredijo trdo, pa tudi precej manj se bo penilo. Dobre glicerinske baze že vsebujejo vse, kar milo potrebuje, zato dodatki maščob niso potrebni. Če želiš milo z dodanim oljem, izberi tole bazo z arganovim oljem

– nekatera zelišča v milu potemnijo. Sivka, vrtnice … v milu postanejo zelo temne. Raje jih posuj po vrhu mila. Dobro pa se obnese npr. ognjič, ki v milu ne potemni.

VIDEO: kako narediti milo v plasteh?