Recepti & ideje

Zlat highlighter (osvetljevalec)

Izdelava ličil je vedno zelo zabavna! Predstavlja drugo vejo domače kozmetike, kjer so možnosti skoraj neomejene. Tokrat ti predstavljam zlat highlighter – osvetljevalec, kakršni so že nekaj let izjemno priljubljeni. Priznam, tudi sama ne morem brez njega 🙂  Zelo zanimivo bo za tiste, ki se radi igrate s pigmenti ter odtenki in bi si radi izdelali ličilo po svojem okusu (se pravi, prilagojeno svojemu tenu kože).

Osvetljevalec lahko uporabiš na ličnicah oz. neliko po vrhu lične kosti, pod obrvmi, kotički očes za “poživitev pogleda”, še posebno dobro se bo obnesel na dekolteju oz. na delih, kjer želiš rahlo svetlikajoč videz. Prav tako zlat highlighter lahko uporabiš pod obrvmi, nad lično kostjo ali celo kot senčilo na vekah.

Recept

Za izdelavo cca 4x10ml zlatega osvetljevalca potrebuješ (sestavine najdeš tudi v paketu):

4g baze za osvetljevalec

5,5g zlata mica

3g zlata bež mica

8x kozmetična žlička srebrne mica

Izdelava

  1. KORAK: Priprava sestavin

Pripravi vse sestavine, potrebuješ še tehtnico, posodico ali posodice za shranjevanje in eno posodico, v kateri boš zmešal/a pigmente ter navadno kuhinjsko žličko.

2. KORAK: Tehtanje

Stehtaj bazo za osvetljevalec in ji dodaj pigmente (vrstni red ni pomemben), pomembno je le, da jih prej stehtaš.

3. KORAK: Mešanje in shranjevanje

Pigmente lahko nežno premešaš z žličko, nato mešanico dodaj v posodico za ličila. Posodico zapri in jo 20 sekund še dobro stresaj, da se pigmenti povsem premešajo. Tvoj čudovit zlat osvetljevalec je pripravljen in ga lahko takoj začneš uporabljati.!Fino, kajne? 🙂

Highligher se ne bo pokvaril – dober bo vsaj dve leti ali še več.

DODATEK: Napredni recept

Če je bila izdelava tega highlighterja zate mala mal’ca, potem imam zate še eno super idejo! Lahko narediš paletko različnih odtenkov osvetljevalcev (nude, zlat, bež in bronze).

Pigmente zmešaš s kozmetičnim alkoholom in jih pritiskaš v kovinski krogec, ki je priložen k paleti za ličila. Tako, kot sem že pred časom predstavila v receptu za puder v kamnu. 🙂

Če želiš osvetljevalce v kremni obliki, lahko bazo za highligher, kateri si dodal/a željeno mico ali kombinacijo mic, zmešaš z 1,5g kandelila voska in 10g monoi tahiti olja. Seveda moraš kandelila vosek in monoi olje prej staliti na vodni kopeli. V stopljeno maslo in vosek nato dodaš mešanico, ki si jo naredila za highlighter ter vse skupaj vliješ v kovinski krogec.

Več idej, katere mice zmešati z bazo za osvetljevalec, najdeš tule.

 

Related Posts

1 komentar na “Zlat highlighter (osvetljevalec)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja