• 27
  Jun

  Vitaminski oljni serum proti fotostaranju

  https://www.milnica.si/blog/vitaminski-oljni-serum-proti-fotostaranju/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Poletno sonce je mamljivo, vem! Sama se sicer nerada izpostavljam direktnim sončnim žarkom, zato se skrivam za pokrivali in očali ter vedno iščem primerno senčko, ampak seveda – še vedno me ujame kakšen sončni žarek 🌞 Da tokratno poletje ne bi pustilo preveč posledic na tvoji (in moji!) koži, imam zate nov recept!

  Fotostaranje je glavni krivec za naše gubice in pigmentne madeže, zato je nujno, da svoji koži privoščiš dovolj antioksidantov. Seveda “v sodelovanju” z dobro UV zaščito za obraz (letos uporabljam tole kremico).

  Tale super vitaminski serum je obogaten z dvema pomembnima antioksidantoma in oljčki, ki bodo koži povrnili izgubljeno vlago in vrnili prožnost. Priporočam uporabo zvečer, saj si ponavadi takrat lahko vzamemo malenkost več časa za svojo kožo.

  Oljni serum z vitamini in antioksidanti, ki kožo ščitijo pred fotostaranjem (učinki sončnih žarkov). Primeren je za vse tipe kože (še posebej za suho, zrelo in dehidrirano) in za vsakodnevno uporabo.

  Recept

  Za 30ml seruma boš potreboval/a:

  Izdelava

  Lahko uporabiš tehtnico ali s pomočjo merilne posodice odmeriš navedene količine kar v mililitrih (1g olja sicer ni ravno 1ml olja, ampak pri tem receptu ti ni potrebno biti 100% natančna; ne bo nič narobe, če malo zgrešiš). Serum je najbolje shraniti v stekleničko s pumpico ali pipeto. Izdelava ti bo s pripravo vred vzela okoli 7 minut, koža pa ti bo za tole hvaležna tisočkrat dlje 🙂

  Vse sestavine pripravi in skupaj združi v primerni merilni posodici ali lončku. Vrstni red ni pomemben, saj boš vse sestavine na koncu zmešala z žličko ali paličico. Priporočam, da začneš z olji in na koncu dodaš še vitamin E in vitamin A. Po želji lahko dodaš še kakšno kapljico svojega izbranega eteričnega olja ali kombinacija EO.

  Serum priporočam za večerno nego, če ga želiš uporabiti za čez dan uporabi še obvezno spf zaščito. Jaz si kožo najprej navlažim s kakšnim hidratantnim serumom, hidrolatom ali aloe vero :). Vsekakor ti pripročam, da v teh dneh poskrbiš za veliko vlage!

   

Komentarji

 1. Korana julij 3, 2019 at 15:03

  Top, pa še lepo diši po marcipanu.


  • Milnica julij 3, 2019 at 15:05

   Živjo Korana! Jeeej, me veseli, da vam je všeč 🙂
   Špela