Recepti & ideje

Valentinove srčkaste masažne ploščice

Prihaja valentinovo. Čas, ko se lahko malo bolj razvajamo s svojimi najbližjimi. Seveda so taki srčki odlično darilo za kogarkoli in kadarkoli, ne le za tvojo boljšo polovico :).

Za cca 4 srčkaste ploščice boš potreboval/a (srček ene barve):

Če želite srčke v večih različnih barvah, priporočam, da postopek ponovite, le da izberete drugo mico (jaz sem izbrala še koralno in vinsko rdečo mico).

 1. KORAK: Priprava in topljenje

Stehtajte kakavovo maslo, čebelji vosek in olje ter stopite na vodni kopeli.

2. KORAK: dodajanje dišave in pigmentov.

Ko so maščobe stopljene, dodaj kombinacijo dišave vanilija in kokos 🙂 Seveda lahko dodaš dišavo oz. eterično olje po svojem izboru.

Priporočen dodatek dišave je 4 kapljice vanilije in 6 kapljic kokosa.

Če želiš, da so srčki obarvani (na koži se barva ne bo poznala, le malenkost bolj svetlikala se bo), dodaj 3 kozmetične žličke izbrane mice. Jaz sem za prvo izdelavo 3 srčkov dodala mico peachy, za drugo izdelavo 3 srčkov vinsko rdečo mico in za tretjo izdelavo 3 srčkov koralno mico.

3. KORAK: Vlivanje, hlajenje in izdelava srčkov

Vlij stopljeno maščobo v manjši kalup ali pa kar lonček (lahko uporabite lonček v katerem si dobil/a naše maslo, tako sem se znašla tudi jaz 🙂 ). Postavi stopljeno maso v zmrzovalno skrinjo za uro ali dve. Ko se je maščoba strdila, počakaj 5-7 minut, da se malenkost segreje na sobni temperaturi, v nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se ploščica prelomi ob izrezovanju srčkov z modelčkom. Lahko pa za izdelavo srčkov uporabiš tudi silikonski manjši kalup v obliki srčkov. Naredi 3-4 srčke oz. kolikor jih lahko, preostanek mase pa lahko ponovno stopiš in postopek ponoviš.

4. KORAK: shranjevanje

Izdelava je končana! Preprosto in zabavno, kajne?! 🙂 Sedaj jih le še postavi v steklen lonček in opremi z nalepko ali kakšno prikupno dekoracijo 🙂

Related Posts

Komentarji na “Valentinove srčkaste masažne ploščice

 1. danijela katalenić pravi:

  Vrlo simpatično! ali ne razumijem je to sapun (milo) ili kruti melem za usta ili nešto drugo? za šta se potrebljavaju srca?

  1. Špela pravi:

   Zivjo Danijela,

   to so masažne ploščice, lahko pa uporabite tudi kot balzam (melem) za ustnice :). Lep pozdrav, Špela

 2. Andreja pravi:

  Špela, naredila sem masažne ploščice, vendar se prehitro zmehčajo, če jih imam na sobni temperaturi. Kje jih ti hraniš?

  LP Andreja

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Andreja,

   priporočam na hladnem, če se še vedno prehitro topijo, potem predlagam, da dodate več kakava pa manj olja in bodo ostale trde. Lahko tudi dodatek čebeljega voska 🙂

   lp

   Špela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja