Recepti & ideje

Tris 100% naravnih serumov – ideja za crkljanje ali darilo

Bliža se čas obdarovanja in kaj kmalu bom tudi jaz morala pogruntati, kaj komu podariti za darilo! Seveda je pomembno, da darilo ni predrago, hkrati pa lepo izgleda, je naravno, izvirno … kar veliko zahtev 🙂 Seveda včasih vseh treh pogojev ne moremo izpolniti – še posebno, če iščemo darilo zadnji hip. Zato je tu naš prvi sklop hitrih idej za izvirno naravno darilo. Morda v njem najdeš kakšno uporabno idejo tudi zase!

Sebi ali svojim najbližjim lahko podariš komplet serumov, naravne kombinacije rastlinskega olja in posušenih zelišč. Tvoji serumčki bodo povsem naravni in pakirani v stekleničko s kroglico za lažje nanašanje. Namenjeni so predvsem negi obraza, vsak od njih pa ima svoj namen 🙂

SIVKIN SERUM ZA BOLJŠI SPANEC

Če ste kdajkoli imeli opravka sivko, potem veste, da deluje sproščujoče in pomirjujoče. Morda ste že kdaj izdelali sivkine butarice, sivkine vrečke proti moljem ali si jo nakapali v difuzor za osvežitev zraka. Tale serum je čudovita poezija sivke in negovalnega olja.

Kako ga izdelaš

V 10ml roll on stekleničko dajte nekaj posušenih cvetov sivke in dodajte rastlinsko olje po izboru. Za nočno nego priporočam jojobino olje, arganovo olje, olje grozdnih pečk in kokosovo frakcionirano olje. Nalijte rastlinsko olje skoraj do vrha in dodajte še 2-3 kapljice eteričnega olja sivke. Serum uporabiš za nego obraza.

OGNJIČEV SERUM ZA NEGO MANJŠIH RANIC IN ODRGNIN

Ognjičevo olje je odlično za nego suhe, razpokane kože, pomaga tudi pri celjenju manjših ranic in odrgnin. Serum lahko uporabite enako kot ognjičevo mazilo.

Kako ga izdelaš

V 10ml roll on stekleničko dodajte nekaj cvetov ognjiča, nato dodaj še ognjičevo olje.

VRTNIČNI LEPOTILNI SERUM

Že Grki in Rimljani so vrtnice uporabljali v lepotilne namene in iz njih delali omamno dišavo. Danes so vrtnice še vedno sila popularne v kozmetiki. Tretji serum je čudovito lepotilno dišavno olje, ki lahko deluje tudi kot parfum, obnem pa se lepo neguje suho, zrelo kožo, ki ji primankuje vlage.

Kako ga izdelaš

V 10ml roll on stekleničko dodaj nekaj cvetov posušenih dišečih vrtnic in nato dodaj še izbrano rastlinsko olje (mandljevo, jojobino, arganovo, olje ribeza, borage ipd). Za konec priporočam, da nakapaš še nekaj eteričnega olja vrtnice. Če uporabiš eterično olje damaščanske vrtnice iz Milnice, lahko dodaš na to količino seruma 4 kapljice. Pri drugih eteričnih oljih pa količino prilagodi tipu eteričnega olja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja