Recepti & ideje

Svilnato & hranljivo maslo za telo

Si vedela, da lahko tudi iz mango masla (ne samo karitejevega masla) pripraviš čudovito hranljivo maslo za telo?! Mango maslo je po sestavi in trdoti podobno karitejevemu maslu. Razlika je predvsem v tem, da velja za bolj suho, manj mastno maslo. Odlično se obnese za suho, mešano kožo in z razlogom mango velja za kralja sadežev.

Mango izboljša prožnost kože, jo naredi mehko in prijetno na otip. Če bi rada preizkusila nekaj novega in čudovitega za jesensko – zimske dni je tole zagotovo super recept!

Stopnja zahtevnosti izdelave: primerno za začetnike

Za 100g masla potrebuješ:

54g mango maslo

2g miristil miristate (naravni maščobni alkohol)

20g olje granatnega jabolka

22g ciklometikon

1g vitamin e

1g eterično olje sladka pomaranča

*opcijsko priporočam 2g svile v prahu, ki jo dodaš v stopljeno maščobo za še bolj svilnat in lahek občutek na koži

1.KORAK

priprava sestavin in pripomočkov. Potrebuješ 1x ognjevarno posodo, 1x merilno posodico, mešalnik z metlicami.

2.KORAK tehtanje

Stehtaj vse sestavine, ki jih boš segreval/a (mango maslo, miristil miristat in ciklometikon).Segrej na vodni kopeli dokler se miristil miristate in mango maslo ne stopi.

3.KORAK ohlajevanje & miksanje

Ko je stopljeno dodaj olje granatnega jabolka (ni ga priporočljivo segrevati) in opcijsko svilo v prahu in postavi na hladno (v hladilnik za nekaj ur). Ko se shladi in se na vrhu maščobe naredi plast v katero lahko zarežeš, lahko pričneš z miksanjem. Med miksanjem dodaj vitamin e + eterično olje sladke pomaranče. Shrani v posodico in porabi v 1 letu.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja