• 04
  Jul

  Recept: naravni lip gloss!

  https://www.milnica.si/blog/recept-poletni-lip-gloss/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Poleti se večina izmed nas liči manj. Vročina je zagotovo eden izmed razlogov, da se make up hitro razpaca. Le z nekaj triki lahko poudarite svojo zdravo zagorelo polt in ustnice. Za poletne večere si privoščite kakšen poletni bronzer za lička in zakrijte kakšno malenkost s korektorjem. Za poletni dnevni in večerni make up pa je najbolje kar le maskara in lip gloss ali šminka. Tokrat sem naredila nekaj vmes – med lip glossom in šminko, ker je lip gloss bolj kompakten in obstojen. Sicer ne tako kot šminka, a če boste za podlago uporabili kakšno dobro barvico, se bo lesk in pigment še dolgo obdržal na vaših ustnicah.

  Poleg tega, da lahko ustvarite res super čisto svoj lip gloss za poletne dni se lahko poigrate še z barvami!Jaz sem za poletno barvo lip gloss-a izbrala močno roza barvo z odtenkom fuksije za večerni videz. Za čez dan pa pripročam kombinacijo mice v marelični barvi v kombinaciji s koralno mico. Odločitev je povsem vaša! 🙂

  Za izdelavo 1x lip gloss (8ml) boste potrebovali: (Vse sestavine za izdelavo 2x8ml lip gloss-a vas čakajo v pripravljenem paketku):

  1. KORAK: Pripravite sestavine in pripomočke

  1 KORAK LIP GLOSS

  2. KORAK: Tehtanje sestavin

  Stehjte vsako olje oz. sestavino posebej, kajti uporabili bomo res majhne količine in hitro se lahko zgodi, da vlijete kakšen gram olja preveč. Lahko si pomagate s kakšnimi majhnimi posodicami. Upoštevajte, da ko boste olje oz. tekočo sestavino prelili v eno skupno posodo  v kateri boste segrevali, bo nekaj kapljic olja tudi ostalo na posodi. Zato lahko kakšno kapljico več tudi dodatno prilijete. Stehtajte 1g vitamina E, 1,4g cera beline, 4g ricinusovega olja, 3g sucragel-a in 2g kokosovega (frakcioniranega) olja.

  2 KORAK IZDELAVA LIP GLOSSA-ŠMINKA ZA USTNICE

  3. KORAK: Združevanje

  Vse sestavine, ki ste jih stehtali v prejšnjem koraku dajte v eno ognjevarno posodo (posodo, v kateri boste segrevali sestavine).

  3 KORAK LIP GLOSS

  4. KORAK: Segrevanje

  Segrejte olja in cero belino le toliko časa, dokler se cera belina povsem ne raztopi in ni nobenih zrnatih grudic. Vmes večkrat z žličko premešajte.

  4 KORAK IZDELAVA LIP GLOSS-ŠMINKA ZA USTNICE NAREDI SAM

  5. KORAK: Pigmentiranje

  Ko se je cera belina povsem raztopila, odstavite z ognja in pripravite pigment. Jaz sem mešala barvo fuksije in mico fiery fusion. Zelo lepo pa se obnese tudi kombinacija koralne mice in mice fiery fusion. Sami presodite katera barva vam bo najlepše pristajala to poletje. Za močnejšo barvo lip glossa dodajte 5-8 kozmetičnih žličk mice v prahu (lahko izberete eno barvo mice ali pa mice med seboj kombinirate), za srednje močan odtenek dodajte 3-4 kozmetičnih žličk in za nežen odtenek dodajte 1-2 kozmetičnih žličk. Če želite bolj naraven videz potem raje posezite po barvi marelice/breskve (peachy mica) v kombinaciji zlato bež mico, če pa ste bolj za odbite žive poletne barve potem lahko kombinirate fiery fusion mico in rose silk mico, za vsakdanji poletni videz pa pripročam koralno mico, ki bo poudarila vaš zagorel ten.

  Dodajte mico v olja in premešajte.

  5 KORAK IZDELAVA LIP GLOSS -ŠMINKA

  6. KORAK: Shranjevanje

  Vlijte lip gloss v embalažo za lip gloss. Ne čisto do vrha, pustite kakšen centimeter prostora. Nato potisnite čepek, s čimer boste ustvarili vakum in zaprite. Lip gloss porabite v roku 8. mesecev.

  6 KORAK LIP GLOSS

  Vse sestavine so na voljo v že pripravljenem paketu za izdelavo vsaj 2x8ml naravni lip gloss>> Poglej paket

Komentarji

 1. Tjaša julij 27, 2015 at 19:37

  Špela pozdravljena,
  zanima me ali lahko uporabim kaj drugega namesto sucragela?
  hvala in lp


  • Špela/Milnica julij 28, 2015 at 09:02

   Zivjo Tjaša

   mislim, da bi bilo ricinusovo olje najboljša izbira, vendar nisem poskusila, je pa tako olje bolj viskozno, kot sucragel, tako, da lahko poskusiš in poročaš o rezultatu:) Pozdravček, Špela


 2. wilma oktober 10, 2015 at 10:22

  zdravo!
  Ali lahko namesto mice uporabim železov oksid?
  Lp in hvala


  • Špela/milnica oktober 11, 2015 at 13:14

   Zivjo

   lahko uporabite, vendar v manjših količinah. lep pozdrav


 3. Brigita december 12, 2015 at 19:51

  Oj,
  A lahko dodamo tudi kaksno kapljico EO?


  • Špela/Milnica december 13, 2015 at 20:31

   Zivjo

   Seveda, 2-3 kapljice bo dovolj. Lp


 4. Natka oktober 4, 2018 at 09:10

  Živjo,
  naredila sem gloss – dober občutek na ustnicah, vendar je preveč trd. Sem morda naredila napako, ker sem uporabila sucragel CF. S čim bi se dalo gloss “zmehčati”?
  Hvala in pozdravček, Natka


  • Špela/Milnica oktober 11, 2018 at 17:52

   Zivjo,

   CF sucragel je drugačen od SUCRAGEL AOF. Priporočam, da dodate v gloss ricinusovo olje in poskušate malo pretresti oz s palčko premešati kar v gloss embalaži :).

   lp

   Špela