Recepti & ideje, Uporabni nasveti

Prvi korak do lepe kože: NARAVNI PILING!

Naravni piling - prvi korak do lepe kože

Piling ni le čiščenje kože, temveč tudi tvoj čas za razvajanje in sproščanje. Zanj si splača vzeti nekaj časa. V temle zapisu sem zbrala koristne učinke pilinga (za vse dvomljivce, ki še vedno prisegate le na milo:) ter najbolj priljubljene Milničaste recepte za piling!

Si želiš lepe in zdrave kože?

Seveda, vsi si jo! Za začetek lahko iz lastnih izkušenj povem, da ti brez rednega pilinga žal ne bo pomagala tudi najbolj kvalitetna krema na svetu. Preizkusila sem že marsikaj, tudi v Milnici seveda stalno nekaj testiramo :), vendar bo brez globinskega čiščenja, ki ga prinaša dober piling, tvoja koža še vedno izgledala utrujeno in brez leska.

Če želiš maksimalen izkoristek kvalitetne kreme oz. njenih učinkovin na koži, začni z dobrim in naravnim pilingom. Vse aktivne in dobre sestavine v kremi bodo lažje in hitreje prodirale skozi kožo, če na njej ne bo ostankov odmrlih kožnih celic. Te seveda učinkovito odstraniš ravno s pilingom.

Naravni piling za mastno in druge tipe kože

Če imaš mastno kožo, ji moraš nameniti malenkost več pozornosti. Na njej se nabere več odmrlih kožnih celic, te pa lahko hitro povzročijo zapiranje por in rezultat so mozoljčki. Za mastno kožo je piling zato še toliko bolj pomemben – raje si večkrat privošči nežen naraven piling.

Seveda je piling ravno tako pomemben tudi za druge tipe kože, torej tudi za suho, občutljivo ali normalno kožo. Redna uporaba pilinga izboljša tektsuro tvoje kože na dolgi rok. Zaradi odstranjevanja odmrlih kožnih celic se na koži naredi nova povrhnjica, ki prinaša lepši sijajo in videz kože. Čista koža zgleda mlajša in bolj zdrava, pa tudi gubice so manj vidne.

P kot Poletje in Piling

Zakaj je skrajni čas za piling pred poletjem? Če želiš doseči lep ten kože, jo je potrebno na poletno sonce najprej pripraviti. Eden izmed pomembnih korakov je naraven piling, s katerim odstraniš odmrle kožne celice z zgornje plasti kože.

Obenem z njim izboljšaš tonus kože, odstraniš nečistoče ter odvečna olja.

Nekaj koristi, ki jih boš imela od pilinga:

  • poletna zagorela polt bo trajala dlje
  • dosegla boš bolj enakomerno porjavitev kože
  • koža bo potrebovala manj časa za porjavitev, zato boš lahko skrajšala čas izpostavljanja soncu

Kako izdelati super naravni piling?

Bistven element pilinga so seveda luščilne sestavine, torej trdni delci, ki kožo mehansko očistijo. Saj veš, da sem ljubiteljica naravne kozmetike, ne? 🙂 No, med super naravnimi izbirami so sladkor, kavna zrnca, ovseni kosmiči ter seveda bolj posebne rastline, kot so npr. bambusova zrnca v našem BAMBOO JOYu.

Če boš pilinga izdelala sama, si oglej katerega od tehle Milničastih receptov.

Če nimaš časa za izdelovanje, pa sem prepričana, da ti bo všeč naš novi 100% naravni BAMBOO JOY piling z bambusovimi zrnci!

Dober naraven piling bo tvoji koži podaril sijaj in poskrbel, da zasije v vsej svoji lepoti. Pri problematični koži je seveda potrebno nekaj vztrajnosti, zato le izberi nežen piling, ki ga lahko redno uporabljaš. Želim ti veselo razvajanje kože!

Imaš svoj predlog pilinga? Vprašanje? Povej v komentarju!

PS: imaš doma možato polovico, ki bi mu tudi prav prišel piling? Še sreča, da imamo na Milnici tudi recept za možati piling 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja