• 15
  Maj

  Poletna nega s kakavovim maslom!

  https://www.milnica.si/blog/poletna-nega-s-kakavovim-maslom/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Kakavovo maslo se vsekakor poteguje za naslov najbolj priljubljenega poletnega masla! Jaz pravim, da je moj najboljši poletni prijatelj in za to imam kar nekaj dobrih razlogov 🙂

  Spodaj te čakajo še trije predlogi poletnih kakavovih receptov – če se počutiš ustvarjalno, le pogumno!

  1) Razvaja tvojo kožo

  Uporaba kakavovega masla v kozmetičnih izdelkih pomaga ohranjati vlažnost kože. Nasičene maščobne kisline v kakavovem maslu pomagajo suhi in razpokani koži, da se hitreje obnovi. Te maščobne kisline se namreč hitro vpijejo in ostanejo na kožo dlje časa. Poleg tega je kakavovo maslo dober naravni vir antioksidantov.

  Njegove zaščitne lastnosti bodo zavarovale tvojo kožo in preprečile nastanek suhe in hrapave kože, ki se hitro pojavi tudi ob poletnem času. Po zaslugi kakavovega masla bo vaša koža prožnejša in mehkejša.

  2) Obožuje tvoje ustnice

  Ustnice so poleti še posebej izpostavljene sončnim žarkom. Tiste bolj občutljive lahko hitro razpokajo, če jim ne nudimo ustrezne nege. Kakavovo maslo velja za dober emolient, kar še posebej ustreza občutljivim ustnicam, na katerih se hitro poznajo sledovi nevarnih UV žarkov. Na ustnicah pusti zaščitno plast, jih obnavlja in poskrbi, da so intenzivno navlažene.

  3) Priskoči na pomoč, ko je (pre)vroče!

  Kakavovo maslo je super pomoč pri sončnih opeklinah. Seveda je najboljši razplet sončenja, da te sonce sploh ne opeče, a sem ter tja vsi izgubimo občutek za čas na plaži in opekline so tu 🙂 Na prizadeto mesto v tanjšem sloju nanesi aloe gel, počakaj, da se vpije in nato v tanki plasti nanesi še kakavovo maslo.

  Še to: ker lahko na raznih forumih hitro nasedeš “strokovnjakom”, tule še enkrat poudarjam, da kakavovo maslo ne nudi UV zaščite 🙂 #varnosončenje #zdravakoža

  4) Z omamnim vonjem prežene vse skrbi

  Je kaj lepšega, kot čudovit naraven vonj po čokoladi? Kakavovo maslo običajno vsakogar navduši (in spravi v dobro voljo!) z izjemnim vonjem! V Milnici imamo dve vrsti masla: eno je svetlo rumene barve, z rahlim vonjem po kakavu (deodorizirano), drugo pa je kakavovo nerafinirano maslo, ki omamno diši po čokoladi. 

  Obe masli imata enake lastnosti, za čokoholike pa vsekakor priporočamo “ta dišečega”! Vsak, ki ga povonja v naši trgovini, pravi, da je “za dol past” – nekaj že bo na tem 🙂

  Naredi sam/a – nekaj idej za ustvarjanje s kakavovom maslom!

  Bi zavihal/a rokave in izdelala nekaj čudovitega za poletne nego? Spodnji izdelki se bodo super obnesli zate, za družino in za prijatelje – kakavovo maslo je namreč primerno za vsakogar!

  Kakavov kavni piling za razvajanje

  Kakavov mousse za nego po sončenju

  Balzam za ustnice s kakavovim maslom

  Naravni izdelki s kakavovim maslom

  V Milnici te čakata tudi 2 čudovita izdelka iz dišečega naravnega kakavovega masla – oba nastajata iz najboljših Milničastih sestavin. Poskusi!

  Summer Jam, nega po sončenju s korenčkovim oljem in kakavovim maslom

  100% kakavova ploščica Help, I’ve Developed a Cocoa Addiction!

Komentarji