• 10
  Okt

  Piling pena za obraz

  https://www.milnica.si/blog/piling-pena-za-obraz/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Piling pena je zagotovo eden izmed kozmetičnih izdelkov, ki se znajde na skoraj vsaki kopalniški polički. Če imate radi nežne pilinge, ki se rahlo napenijo, potem vas bo pritegnil tale recept 🙂

  Zakaj je pomembno, da koži privoščimo piling obraza vsaj 1x tedensko?

  • Piling obraza pomaga odstraniti odmrle celice, zato bo vaša koža zadihala in zasijala.
  • Po pilingu se bo krema bolje absorbirala v kožo. Priporočam, da si po pilingu privoščite kakšen dober vlažilni serum, ki ga vtrete v obraz.
  • Po pilingu bo koža zgledala bolj napeta in zdrava
  • Piling zmanjšuje pore in izboljša tonus kože

  Veliko razlogov, da si naredimo piling, kajne? 🙂

  Izdelava piling pene za obraz

  Za cca 80ml boste potrebovali (sestavine najdete tudi v paketu):

   

  1. KORAK : priprava sestavin

  priprava sestavin2_piling gel za obraz

  PRIPRAVA SESTAVIN

  2. KORAK: Priprava vodne faze

  Stehtajte alantoin, geogard ultra, ksantan gumi, hidrolat in destilirano vodo. Vse sestavine združite v eni ognjevarni posodi. Pustite nekaj minut, da se ksantan gumi raztopi – hitreje ga boste raztopili, če mešate z metlico za mešanje.

  ROZNA VODA

  vodna faza_piling gel

  GEL NASTANEK

  3. KORAK: 

  Stehtajte kokosov glukozid. Priporočam, da ga stehtate v večji oz. vsaj enaki ognjevarni posodi, kot je na sliki, saj boste vodno fazo iz 2. koraka vmešali v kokosov glukozid in ne obratno.

  glukozid

  4. KORAK: Združevanje

  V tem koraku lahko počasi, ročno (pomagajte si z metlico) vmešate vodno fazo v kokosov glukozid. Dodajte piling zrnca. V drugi posodi stehtajte še 6g olja mareličnih jedrc in ga prelijte v posodo z gelom. Nato dodate le še eterično olje ali dišavo po izboru (2-4 kapljice).

  prelivanje

  piling zrnca_piling gel za obraz

  olje mareličnih jedrc

  laski smilj-piling gel recept

  5. KORAK: Uporaba

  Preljite v primerno stekleničko (priporočam flip top pokrovček). Porabite  v roku 3 mesecev. Piling s krožnimi gibi vmasirate v obraz. V stiku z vodo nastane še več pene in učinkovito odstrani tudi ličila z obraza (puder).

  piling gel2

Komentarji

 1. Meta oktober 28, 2016 at 12:43

  Živjo Špela,
  zanima me, ali je možno namesto piling zrnc iz kandelila voska dodati npr. zdrob ali polento? Hvala in lep dan še naprej, Meta


  • Špela/Milnica november 2, 2016 at 11:34

   Zivjo Meta

   se mi zdi, da v tem receptu ne bo vredu, saj se bodo zaradi svoje teže posedli na dno. Piling zrnca so čisto drobna (skoraj prah) zrna, ki so lahka in se ne posedejo na dno. Lahko poskusite in nam poročate kako je uspelo:) Lep pozdrav, Špela


 2. Sara avgust 1, 2017 at 05:33

  Živjo!

  Mene samo zanima če lahko namesto destilirane vode uporabiš navadno? Če ne, pa me zanima predlog za drugačen recet za čistilno peno ali gel ki bi bil primeren za uporabo na mastni/aknasti koži?Lp:)


  • Špela/Milnica avgust 1, 2017 at 13:24

   Zivjo Sara,

   pri izdelavi kozmetike uporabljamo izključno destilirano vodo ali hidrolate v ta namen. Tale recept bi bil ok za mešano, mastno kožo, bi pa priporočala, da hidrolat kamilice nadomestite s hidrolatom rožmarina ali verbene ali smilja. Lep pozdrav,Špela

   https://www.milnica.si/blog/cistilna-pena-za-umivanje-obraza-z-brusnico/