• 07
  Sep

  puhasta&peneča kopalna sol

  https://www.milnica.si/blog/peneca-kopalna-sol/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Tisti, ki imate doma kad, veste kako luštno se je (predvsem jeseni in pozimi) razvajati v peneči in sproščujoči kopeli 🙂 Da je doživetje še toliko bolj posebno, naj bo peneča kopel rahlo obarvana v pastelnih barvah in napolnjena z mehurčki 🙂

  Sproščujočo kopel si lahko naredite na različne načine. Najhitrejši in najlažji je, da v sol (himalajsko ali epsom ali celo morsko sol) nakapate izbrano eterično olje (tisto, ki vam v tistem trenutku “paše” in vas sprošča) in preprosto dodate čajno žličko ali dve v kopalno kad. Drugo verzijo pa vam predstavljam v temle blog zapisu! Soda bikarbona, citronska kislina, koži prijazen penilec in dodatek olj za mehko kožo ter sproščujoče užitke.

  Za izdelavo cca 60ml boš potreboval/a

  Po želji izbrano eterično olje ali dišavo 15 kapljic (za sproščanje priporočam: cedra&sivka, sivka&bergamotka, sivka&ilang ilang&pomaranča)

  1. KORAK /priprava

  Najprej stehtaš sodo bikarbono in citronsko kislino ter ju združiš, tako da ju premešaš. Nato dodaš še natrijev lavril sulfoacetate (ne pozabi na zaščitno masko, saj se penilec lahko praši in lahko draži dihala) ter škrob tapioke. Vse skupaj združiš v eni posodici in dodaš še avokadovo olje in eterično olje ali dišavo.

  2. KORAK / izdelava

  Vse skupaj premešaš in razdeliš v 4 posodice po barvah.

  3. KORAK/shranjevanje

  Kopalno sol lahko poljubno “zložiš” v posodico, paziš le, da se barve med seboj ne pomešajo. V kopalno kad dodaš 1 – 2 čajni žlički. Rok uporabe je cca.1 leto.

   

   

Komentarji