Recepti & ideje

Negovalno olje za lepe trepalnice in obrvi

Trepalnicam in obrvem namenjam posebno pozornost. Poleg tega, da ščitijo oko, so pomemben estetski del našega obraza, zato je (vsaj zame) pomembno, da poskrbim za ustrezno nego. S pomočjo določenih učinkovin so trepalnice bolj prožne, manj lomljive, daljše in lepo negovane. Na trgu najdeš cel kup (dragih) izdelkov – preizkusila sem jih veliko in tudi spoznala njihove sestavine. Večinoma ni velikih skrivnosti, zato lahko super izdelek narediš tudi sam/a! V ta recept sem dodala olja (še posebej pomembno je ovseno olje, ki vsebuje visok delež ceramidov) in aktivne učinkovine, ki pripomorejo k lepšim, daljšim trepalnicam in spodbujajo rast obrvi. Recept je tako, kot večina receptov na Minici, zelo preprost in učinkovit. Najbolje, da se prepričaš kar sama.

Vse sestavine za izdelavo 4-ih serumov, vključno s prikupnimi stekleničkami, najdeš tudi v paketu.

Sestavine

Za izdelavo 2x5ml seruma boš potreboval/a:

3g ovsenega olja

4g ricinusovega olja

3g skvalana

3 kapljice vitamina E

1 kapljico vitamina A

2 kapljici koencima Q10

Izdelava

1. KORAK: Priprava sestavin

Pripravi vse sestavine + pipeto, merilno posodico in 2x stekleničko s pipeto za shranjevanje.

2. KORAK: Tehtanje

Vse sestavine stehtaj v merilni posodici. Lahko si za lažje odmerjanje tako majhnih količin pomagaš s pipeto.


[clear]

3. KORAK: Shranjevanje

Sedaj pa le še pretočiš (lahko s si pomagaš s priloženo pipeto) olje v embalažico. Olje uporabiš zvečer, po tem, ko si očistila vsa ličila z obraza. Pustiš čez noč. Olje porabiš v roku enega leta.

Related Posts

1 komentar na “Negovalno olje za lepe trepalnice in obrvi

 1. Tanja pravi:

  Lahko ovseno olje nadomestim z drugim?

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Tanja,

   tole olje je zelo posebno, po svoji sestavi namreč. Bogato je z ceramidi in fosfolipidi, deluje vlažilno in pomirjajoče in je po svoji sestavi neprimerljivo z ostalimi rastlinskimi olji. Lahko poskusite s kakšnim drugim oljem, ki je obogateno s ceramidi.
   Pozdravček, Špela

 2. mateja pravi:

  Živjo,

  Zanima me, kje kupiti ovseno olje. Pri vas ga ne najdem…
  Hvala,
  Mateja

  1. Milnica pravi:

   Zivjo Mateja

   trenutno imamo ovseno olje le v paketu za tole negovalno olje in ga zaenkrat ni mogoče dobiti posebej 🙂 Pozdravček, Špela

 3. Andreja Tomše Zupan pravi:

  Špela živjo,
  sem malo zmedena glede skvalana oz INCI Squalene.
  Na blogu sem prebrala, da je razlika med skalenom in skvalanom velika. In sicer navaja: “Skvalan je pravzaprav hidrogenirana različica skvalena, navadno pridobljena z laboratorijskimi postopki, ki pa ima s skvalenom skupnega le to, da se odlično vpije v kožo ter jo pusti mehko. Skvalan nima antioksidativnih lasnosti, ne pomirja kože in ne more sodelovati pri obnovitvi zaščitnega plašča kože. ” Mi lahko napišeš, katerega ti prodajaš?

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Andreja,

   v kozmetiki je dostopen skvalan (inci squalane) ker je skvalen (squalene) večinoma nedostopen in na zraku nestabilen. Tudi v Milnici imamo torej skvalan 🙂 Lep pozdrav, Špela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja