• 07
  Nov

  Monoi medena hranljiva maska

  https://www.milnica.si/blog/monoi-medena-hranljiva-maska/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Zima v Milnici prinaša recepte, ki nahranijo našo kožo. Pripravila sem vam čudovito hranilno masko za obraz, ki vas bo ubranila vseh zimskih tegob, zaradi svojega čudovitega toplega vonja pa še pričarala nasmeh na obraz. Recept je izjemno preprost: potrebujete le 3 sestavine iz Milnice in 2 iz domače kuhinje. Morda bo ta maska tudi sladka ideja za kakšno novoletno darilce :).

  Za monoi medeno masko potrebujete:

  10g domačega medu

  40g monoi tahiti olja

  10g zmletih ovsenih kosmičev

  5g bele kaolin gline

  5g marelic v prahu

  MASKA ZA OBRAZ Z MONOI OLJEM

  *opcijsko: eterično olje ali dišave (jaz sem v tole masko dodala eterično olje poprove mete, saj odlično prekrvavi in prebudi kožo – da slučajno pozimi ne bi preveč “zaspala” :). Lahko pa dišavo ali eterično olje izpustite, saj ima monoi izjemen cvetlični vonj. V kombinaciji z medom pa vas bo povsem začaral.

  Po želji lahko dodate še kakšno kapljico vitamina E.

  Navedena količina bo zadostovala za 60ml izdelka. Lahko ga napolnite v tole posodico ali pa v 2x30ml posodico.

  Postopek je izjemno preprost, zato nisem priložila fotografij mojega mešanja sestavin – vem, da vam bo zlahka uspelo!

  Monoi masko izdelate takole:

  Z mešalnikom, ki ima metlice, zmiksajte 40g monoi olja. Ni ga potrebno topiti, saj je izjemno mehko. Dodajte v monoi olje med, ovsene kosmiče, belo glino in marelice v prahu. Zmiksajte le toliko, da se vse sestavine premešajo. Shranite v posodico in izdelek je pripravljen.

  Priporočam, da ga uporabite za večerno nego. Nanesite na očiščen obraz, pustite delovati 10 minut in sperite z mlačno vodo. Jaz si ga bolj “površno” sperem z obraza, saj mi občutek, da nekaj olja še ostane na koži, prija. Tako mi ni potrebno nanašati nočnega mazila ali kreme. Če pa želite olje povsem sprati z obraza, si boste morali pomagati s kakšno čistilno krpico ali naravno lufo za umivanje. Maska je primerna za vsakodnevno uporabo. Rok uporabe je približno 4 mesece.

Komentarji