Recepti & ideje

Mineralno ličilo: korektor

Končno je tu! Super naravni korektor na osnovi naravnih mineralnih pigmentov in naravnih sestavin. Odličen je za prekrivanje nepravilnosti, podočnjakov ali posvetlitev delov obraza (predel okoli oči, nosu, brade). Lepo mazljiv, hitro vpijajoč, daje dobro prekrivnost in ga trenutno jaz osebno ne zamenjam za noben drug korektor.

Recept je predvsem za tiste, ki vas izdelava mineralnih ličil zanima, radi eksperimentirate in se poigravate z barvami.

Korektor je primeren za svetlopolte. Mislim, da bo primeren za večino, saj je korektor ponavadi bolj v svetlejših naravnih tonih kot puder. Po potrebi lahko seveda korektor tudi prilagodite svojemu tenu kože.

Malce se boste morali poigrati, da boste prišli do zaželenega odtenka, meni je (nevem ali po sreči ali čem drugem) to uspelo že v prvo!

Morda boste za prvo rundo potrebovali malo več časa za izdelavo oziroma da pridete do želenega odtenka.V drugo, ko boste že povsem “zverzirani”, pa boste svoj popoln korektor naredili zelo hitro 🙂

Ker vem, da večina izmed vas nima tako natančnih tehtnic, sem zraven teže v gramih pripisala količino pigmentov, odmerjenih z našo mini kozmetično žličko. 

Za izdelavo 10ml korektorja boste potrebovali (sestavine najdete tudi v paketu):

Recept je predstavljen v videu in spodnjih fotografijah s kratkimi opisi.

 1. KORAK: Pripravite sestavine in pripomočke

Poleg naštetih sestavin potrebujete ognjevarno posodo, kozmetično žličko, terilnik (posodo v kateri boste mešali pigmente), tehtnico in pipeto.

1-KORAK-PRIPRAVA-SESTAVIN-NARAVNI-MINERALNI-KOREKTOR

2-KORAK-PRIPRAVA-PIGMENTOV_MINERALNI-KOREKTOR

2.KORAK: Zmešajte pigmente

V terilniku zmešajte cinkov oksid, svilo v prahu, črni oksid, rumeni oksid, rdeči oksid. Dobro premešajte, da ne bo nobenih grudic in, da bo osnova enakomerno pigmentirana.

3-KORAK-MINERALNI-MAKE-UP-KOREKTOR 3-KORAK-MINERALNO-LIČILO-KOREKTOR

3-KORAK-MINERALNI-MAKE-UP-KOREKTOR

4-KORAK-MINERALNO-LIČILO-KOREKTOR

3. KORAK: Naredite oljno osnovo in zmešajte sestavin

V ognjevarni posodi stopite cero belino. Ko je stopljena odstavite in v posodo s čebeljim voskom odmerite: ciklometikon, kokosov kaprilat in jojobino olje. Ko ste dodali vsa olja v posodo, stresite še zmešano mineralno pigmentirano osnovo in premešajte. Vlijte v posodico ali lip gloss embalažo. Korektor lahko začnete uporabljati že takoj! Rok uporabe je cca. 7 mesecev.

Izdelajte svoj naravni korektor s paketom sestavin

Related Posts

Komentarji na “Mineralno ličilo: korektor

 1. alenka pravi:

  Rok uporabe???
  Hvala, lp, alenka

  1. Špela pravi:

   Zivjo Alenka

   eno leto bi moral zdržati 🙂

   lp

   Špela

 2. Kaja pravi:

  Živjo, pa se bodo vsi pigmenti stopili v olju? Ker za nekatere piše, da niso topni ne v olju, ne v vodi. Lp, Kaja

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Katja,

   mineralni pigmenti se še najbolje “topijo” v olju. Vendar niso nikoli popolnoma topni. Dajete jih v oljno fazo :). Vsaj te iz Milnice. Pozdravček, špela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja