Recepti & ideje

Mineralno ličilo: bronzer za lička

Dolgo je minilo od zadnjega bloga. Tudi jaz včasih potrebujem več časa za nov navdih, idejo in raziskovanje. Tokrat me je zaneslo v drugo smer (čeprav sem pred leti skoraj zaprisegla, da se tega ne bom šla :)) – v lepotilni del domače kozmetike. Najprej je seveda potrebno poskrbeti za kvalitetno nego, šele potem se lahko gremo lepotičenje, mar ne? :).

Moram priznati, da ste mi pogum/idejo dali mnogi izmed vas, ki veliko sprašujete, morda kaj pogrešate v trgovinici ali pa bi se radi čim več novega naučili. In niti malo mi ni žal, da sem se lotila tudi tega dela izdelave domače kozmetike, saj za ličila odštejem veliko denarja in zelo mi je pomembno, da sem urejena. Jah, tako kot vsaka ženska! Navdušena sem, da vam lahko predstavim svoj bronzer, ki ga s pridom uporabljam. Če boste nad njim tako navdušeni kot jaz, bom z veseljem delila še mnogo drugih receptov in ta del kozmetike nadgradila tudi v trgovini.

Če ste že kupovali mineralna naravna ličila potem veste, da niso poceni, no z nekaj znanja in sestavinami boste lahko tudi vi prihranili nekaj denarja. Res, da naravni oz. anorganski mineralni pigmenti niso poceni, a boste in z njim ustvarili marsikaj. Izdelava je precej enostavna in hitra, poleg tega pa lahko ličilo povsem prilagodite svojemu tenu kože. Se vam je že zgodilo, da ste v trgovini pod močnimi lučmi najdli puder pa ste ga potem testirali tudi doma in bili razočarani? Pri meni se ta zgodba stalno ponavlja :).

Za izdelavo bronzerja, ki bo absolutno primeren za vroče poletne večere, s katerim boste lahko poudarili svojo rahlo zagorelo polt (Vse sestavine so na voljo v pripravljenem paketu):

Pripomočki:

 • merilna žlička 1ml (če jih nimate si lahko pomagate z noževo konico in sproti preverjate odtenek) – merilne žličke bodo na voljo tudi v Milnici, sicer pa jih dobite v bolje založenih trgovinah
 • zaščitna maska (ni dobro, da vdihavamo minerale, še posebej, če se boste tega večkrat lotevali)
 • posodico
 • žličko
 • tehtnico

1 korak mineralno ličilo-bronzer

1. KORAK: STEHTAJTE IN ZMEŠAJTE OSNOVO

Osnovo vašega bronzerja tvorijo magnezijev stearat (naravna alternativa smukcu ali siliki), cinkov oksid (ki daje tudi UV zaščito) in svila v prahu (za svilnato polt in prekrivanje nepravilnosti). Če je vaša koža bolj mastna, potem priporočam, da svilo v prahu nadomestite z belo kaolin glino ali pa del magnezijevega stearata nadomestite z glino. Bela kaolin glina omogoča boljše prekrivanje, obenem pa absorbira odvečni loj na povrhnjici kože. Variacij na ta recept bi lahko bilo kar nekaj. Ko ste vse sestavine združili v eno posodo jih premešajte.

2 korak mineralno ličilo-bronzer

2. KORAK: DODAJANJE PIGMENTOV

Pigmente lahko dodajamo po naključnem vrstnem redu. Vsekakor boste morali dobro premešati, da se pigmenti enakomerno razporedijo. Da ne boste nanesli enkrat pa boste imeli bolj rdeč pigment, drugič pa bolj rumen pigment na koži. Če imate doma kavni mlinček potem zelo priporočam, da si barve zmešate kar v mlinčku sicer pa boste morali to narediti ročno. Z vsakim dodanim pigmentom boste opazili kako se spreminja odtenek vašega bronzerja in kako pravzaprav nastaja, saj barve/minerali med seboj reagirajo. Zanimivo kajne? 🙂

Kako si pomagati s kavnim mlinčkom? 

Kavni mlinček dobro operite in sterilizirajte (z etanolom), da ne bo nobenih sledi o kavi in z nekaj presledki (2xpo 30 sekund) miksajte. Pokrovček kavnega mlinčka ne odprite takoj, saj bo prah zletel v zrak! Počakajte 20 sekund, da se prah “poleže” in nato odprite. Če se je ličilo nabralo okoli robov ali na pokrovčku vašega mlinčka, ga s čopičem spravite nazaj v mlinček in še enkrat premešajte.

3 korak mineralno ličilo bronzer

3. KORAK: TESTIRAJTE

Vaš bronzer je pripravljen za uporabo. Če je glede na vaš ten kože potreben še prilagoditve potem sledite:

– za svetlejši odtenek dodajte ščepec titanovega oksida

– če je za vaš okus prerumen dodajte ščepec rdečega oksida

– če je presvetel dodajte ščepec rjavega oksida

– če vam je preveč rožnat dodajte ščepec rumenega oksida (sicer pa mislim, da to ne bo potrebno)

Rada bi poudarila, da je to bronzer, zato sem pri izdelavi uporabila bronze mico, zaradi česar bo vaš bronzer bleščeč in ne mat, bo pa prav zato zelo primeren za poletne večere :). 

4 korak mineralno ličilo-bonzer

4. KORAK: SHRANJEVANJE

Z navedeno količino boste lahko napolnili približno 2x30ml posodico (na sliki). Priporočam, da uporabite takšno, ki ima mrežico na vrhu, sicer se vam hitro zgodi, da ga nanesete preveč. Bronzer je lahkoten in osebno nimam niti malo občutka, da ga imam na obrazu, prekrije tudi rahle nepravilnosti. Porabite v roku enega leta.

5 korak mineralno ličilo bronzer

[success]Vse sestavine so na voljo že pripravljenem paketu za izdelavo 2x30ml poletnega bronzerja >> [button linkto=”https://www.milnica.si/product/sestavine-za-izdelavo-poletnega-bronzerja-mineralno-licilo-za-licka/” type=”dark”]Poglej paket[/button] [/success]

Related Posts

2 komentarja na “Mineralno ličilo: bronzer za lička

 1. Alenka pravi:

  Odlično! 🙂 Sem upala na kaj podobnega in sem navdušena nad receptom 🙂 Komaj čakam na še kakšne recepte za lepotilne pripomočke 🙂 Lp

 2. Sabina pravi:

  Špela, superca si!!!!!
  Saj je videt čist’ tapravi!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja