Recepti & ideje

Mineralni puder za matiranje in rahlo prekrivanje

Obožujem izdelavo lastnih ličil – tudi zato, ker je tako preprosto! S pravimi sestavinami si lahko tudi ti lahko pripraviš čudovita naravna ličila, ki ne bodo izsušila tvoje kože, obenem pa ti ne bo potrebno odšteti gore denarja za nekaj naravnega. Za povrh si lahko puder izdelaš povsem po svoji meri oz. prilagodiš svoji koži. Tokrat sem se na pobudo prijateljic poigrala z nevtralnim pudrom za matiranje – za enakomernejši in obstojnejši videz ličil. Veliko prijateljic ima “težavo”, da se jim čelo sveti (jaz na žalost te sreče nimam, saj je moja koža prej presuha, kot premastna), zato je bil čas za nevtralni puder, ki hkrati tudi rahlo prekriva.

Recept

Za cca 40ml boste potrebovali:

1g roza avstralske gline

5g bele kaolin gline

4g svile v prahu

3 kozmetične žličke rumenega železovega oksida

4g škroba tapioke

Izdelava

 1. KORAK: priprava sestavin

Poleg zgoraj naštetih sestavin boš potrebovala še nekaj pripomočkov: posodico za shranjevanje, terilnik ali mlinček za mešanje pigmentov (ki ga uporabljaš samo za ta namen), mini kozmetično žličko, tehtnico in čajno žličko.

2. KORAK: tehtanje

Vse sestavine stehtaj in odmeri ter združi v eni posodici ter pripravi za mešanje.

3. KORAK: mešanje

Pigmenti se bodo najbolje med seboj premešali v mlinčku za kavo, ki pa naj bo seveda uporabljan le za izdelavo ličil. Če mlinčka nimaš, ti priporočam, da jih dobro premešaš v terilniku (takšnem, ki se sicer uporablja za drobljenje zelišč, začimb ipd.). Poskrbi, da se bodo sestavine med seboj dobro pomešale, sicer bo puder neenakomerno pigmentiran.

4. KORAK: shranjevanje in uporaba

Tvoj nevtralni puder je pripravljen! Pospravi ga v posodico (priporočam takšno za ličila). Uporabljaš ga lahko po nanosu vlažilne kreme (počakaj, da se povsem vpije), po nanosu pigmentirane kreme (bb kreme) ali pudra. Puder za matiranje poskrbi, da se tvoj obraz (predvsem čelo) čez dan ne bo zmastil, hkrati pa bo ohranil enakomeren videz in poskrbel za daljši obstoj make-up-a.

 

 

 

 

Related Posts

Komentarji na “Mineralni puder za matiranje in rahlo prekrivanje

 1. Natalija Brecelj pravi:

  Pozdravljeni,
  mene pa zanima, kaj bi lahko dodala obstoječim sestavinam, da bi dobila konsistenco tekočega pudra, da bi bila prekrivnost boljša?
  Hvala, Natalija

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Natalija,

   trenutno se se poigravam s tekočimi pudri in bo kmalu tudi kakšen recept. Sicer se za boljšo prekrivnost uporablja tudi sljuda pa kaolin glina. Vendar pa tale puder ne bi naredila v tekoči obliki, saj bi morali pigmentacijo nekoliko prilagoditi z oksidi, da bi prišli do pravega odtenka. Pozdravček, Špela

 2. Natalija pravi:

  Hvala za odgovor, komaj čakam kakšen recept za tekoči puder 🙂 Pozdrav, Natalija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja