• 21
  Maj

  Milnica priporoča: moška pena za umivanje

  https://www.milnica.si/blog/milnica-priporoca-moska-pena-za-umivanje/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  No, pa so na vrsto prišli tudi moški! Kakorkoli je že kozmetična industrija spremenila obseg kozmetike za moške in jih privadila na to, da je pač potrebno poskrbeti za svoj videz, opažam, da je še vedno večina moških (z izjemo peščice) pri uporabi kozmetike zelo tradicionalnih. Saj veste: šampon, milo, deodorant, zobna pasta, vse ostalo pa je že nadgradnja. Ampak, ko jim boste enkrat podarile kremo za obraz, vam bodo hvaležni in vedno bodo hoteli še kakšno (vsaj po mojih izkušnjah).

  Ko imam v mislih kozmetiko za moške, poskušam narediti nekaj kar bo všeč moškim (seveda saj je namenjeno njim!) in, da se bodo ob tem še vedno počutili dovolj “možato”. Kar sem se naučila iz izkušenj in povratnih informacij je, da moški res ne marajo mastnega filma na koži, ki jih lahko pustijo kreme ali čistilni geli. Pomembno je, da imajo občutek, da so se dobro očistili. Seveda pa mora biti vse čisto preprosto za uporabo. Čim hitreje in čim manj kompliciranja. Pred kratkim sem naredila ploščico za umivanje za moške, pa je moj “pojamral”, da ima preveč masten občutek na koži. Meni pa je bila tako všeč! 🙂  Ženske imamo pač drugačen pogled na kozmetiko.

  Zato je samo zanje tule osvežilna čistilna pena, ki jih bo naredila še bolj “možate” od možatih 🙂

  Za izdelavo čistilne moške pene za umivanje (200ml) boste potrebovali (Sestavine skupaj s plastenko bo kmalu na voljo v pripravljenem paketu)

  1. KORAK: Priprava sestavin

  1 KORAK PENA ZA BRITJE

  2. KORAK: Dodajanje sestavin

  Odmerite navedeno količino vode ali hidrolata in jo odlijte v posodo. Nato dodajte decil glukozid, betain, glicerin, ovsene proteine in honeyquat.

  2 KORAK PENA ZA BRITJE - MOŠKA PENA ZA OBRAZ

  3. KORAK: Zaščitimo s konzervansom

  Konzervans moramo uporabiti, saj je pena sestavljena predvsem iz vode. Če konzervansa ne bi uporabili bi se takšna pena pokvarila v treh dneh! Dodajte 2g konzervansa – takšnega, ki je topen v vodi (geogard ultra) in premešajte z metlico. Nato dodajte še eterično olje po vašem izboru in še enkrat premešajte.

  3 KORAK PENA ZA BRITJE-MOŠKA PENA-ZA OBRAZ

  4. KORAK: Napolnite plastenko

  Če želite peno potem morate uporabiti “foamer” plastenko, ki ima takšen navoj, ki s pritiskom ustvari peno. Peno nanesite na obraz, vmasirajte in sperite z mlačno vodo. Porabite v roku 4 mesecev.

  4 KORAK PENA ZA BRITJE -MOŠKA PENA ZA OBRAZ

Komentarji

 1. Alenka maj 22, 2014 at 16:25

  Kako enostavno!!! In kako priročno!! Kot nalašč za naše moške 😀


 2. marina junij 25, 2014 at 23:36

  Super! Mislim, da bo to naslednji podvig in da ga bom redno “kradla” ;), saj bo primeren, a ne? Ker pa sem neučakana, me zanima kje se da kupiti decil glukozid in betain, ker vidim, da jih v trgovinici ni. Se jih mogoče da s čim zamenjat? Super si, hvala za vse! Pozdravček in uspešno naprej


  • Špela junij 26, 2014 at 20:43

   Zivjo Marina

   bo tale zadeva skupaj z vsemi sestavinami tudi v paketu za izdelavo:) najbrz ze naslednji teden:)

   hvala in pozdravčke nazaj!