• 04
  Nov

  Milnica priporoča: maska za razstrupljanje (detox)

  https://www.milnica.si/blog/milnica-priporoca-maska-za-razstrupljanje-detox/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Maska z zeleno glino in algami je primerna za vse tipe kože. Tistim z normalno oz. mešano kožo priporočam, da masko uporabljate 2x mesečno. Če imate problematično kožo pa je priporočljiva uporaba  1x tedensko, da pridete do želenih rezultatov.

  Zelena glina je odlična za odpravljanje aken in zdravljenje vnete kože,obenem pa je dovolj blaga, da jo lahko uporabljate tudi tisti z zrelo kožo. Zelena glina je resnično vsestranska, saj pomaga uravnotežiti mastno  kožo. Glina razkužuje in mehča našo kožo, ki bo po nanosu svilnato gladka. Poživljajoč učiinke bo povečal pretok limfe in krvi, kisik pa bo pospešil izločanje odpadnih snovi.

  Čas priprave in izdelave: 15 minut

  Zahtevnost: zelo lahko (je sploh lahko še lažje?)

  Za izdelavo maske potrebujete (vse sestavine najdete tudi v že pripravljenem paketu): 

  destilirana voda

  •  pol žličke pšenične trave (če jo imate)

  • 2,5 žličke zelene gline

  • 1 žlička kozjega mleka v prahu

  • 2 žličke morskih alg v prahu

  • 1 žlička medu v prahu

  • eterično olje po želji – jaz sem uporabila geranijo 4 -5 kapljic

  *Opomba: če eterično olje uporabljate prvič, naredite test občutljivosti. Notranjo stran podlakti skrtačite s ščetko ali mehko krtačo. Na obliž kapnite 2 kapljici izbranega eteričnega olja in ga prilepite na notranjo stran podlakti. Občutljivost na eterična olja se pojavi zelo hitro, vendar počakajte vsaj 24 ur. V primeru,da se na mestu pojavi pordela koža, oteklina, mehurčki in podobne indikacije, je precej verjetno, da ste alergični oz. občutljivi na to eterično olje, zato se ga raje izogibajte.

  1. KORAK: PRIPRAVA SESTAVIN

  korak1

  2. KORAK: ZDRUŽEVANJE SUHIH SESTAVIN

  KORAK2

  3. KORAK: DODAJANJE VODE IN OLJ

  Če uporabljate destilirano vodo, potem morate masko takoj porabiti, saj se v vodi radi naseljujejo mikroorganizmi in naša maska bo hitro splesnela. Lahko uporabite le toliko suhih sestavin, da boste imeli za enkratno uporabo ostale suhe sestavine spravite in jih sproti uporabite z destilirano vodo. Navedene sestavine v tem receptu zadostujejo vsaj za 2x nanos.

  Če želite vse sestavine zmešati naenkrat potem vam priporočam rožno vodo ali aloe vero v tekočini, ki sta zaščiteni s konzervansom – takšna maska bo v hladilniku obstojna min. 3 mesece.

  3 korak

  Masko uporabite 1x tedensko in hranite v hladilniku v primernem lončku. Priporočam, da jo nanašate takrat, ko v bližini ni vašega dragega – drugače bo mislil, da vas je ugrabila zelena pošast:)

  maska-za-obraz

  Vse sestavine najdete tudi v že pripravljenem paketu za izdelavo 110g maske (vsaj 10 nanosov) >> Poglej paket

Komentarji

 1. Sabina november 8, 2013 at 18:04

  Sem takoj, ko sem prebrala, zmešala glino in ječmen. travo in klorelo…z destilirano vodo in malce medu. Zanimivo, a ne popolno:). Drugič naredim po receptu. Tvojem, seveda! Pozdravček!


 2. Špela november 9, 2013 at 15:56

  Sabina tudi tvoj recept se sliši odlično! Naslednjič lahko vse te uporabiš v kombinaciji z zeleno glino pa priporočam ovsene kosmiče:) te so res super za kožo:). Pozdravčki nazaj;)


 3. Sabina november 10, 2013 at 16:32

  Špela, hvalaaaaa za namig! In pozdravčke!


 4. MissDoll december 1, 2013 at 23:14

  Živjo, a ovsene kosmiče zmiksaš v prah ali jih pustiš kar cele?


 5. Špela december 1, 2013 at 23:39

  Pozdravljena

  jaz jih v kavnem mlincku kar zmeljem v prah:)

  Pozdravčke


 6. Ajda maj 14, 2018 at 18:29

  Pozdravljeni, mene pa zanima, če dodam cosgard konzervans s tem lahko ohranim že namešano masko ali bolje da jo vsakič posebaj namešam?


  • Špela/Milnica maj 17, 2018 at 14:03

   Zivjo Ajda,

   če je le možno, priporočam, da si vsakič pripravite svežo masko. 🙂

   lep pozdrav,

   Špela


 7. Ajda maj 14, 2018 at 18:46

  Živjo. Bo maska ravno tako učinkovita če namesto zelene gline uporabim rumeno in namesto kozjega mleka dodam nekaj kapljic vitamina A?


  • Špela/Milnica maj 15, 2018 at 13:21

   Zivjo,

   lahko uporabite rumeno glino namesto zelene, če menite, da bo bolj ustrezna za vaš tip kože. Prav tako lahko izpustite kozje mleko v prahu in dodate 3 kapljic vitamina a. Maska bo sicer drugačna, a zagotovo tudi dobra. Lp, Špela


 8. Ajda maj 18, 2018 at 18:17

  živjo, sem uporabila rumeno glino namesto zelene in vitamin A namesto kozjega mleka, plus dodana žličko ovsenih kosmičev in je super uspelo. Zanima me samo, če moram prav tako masko hraniti v hladilniku glede na to da nisem uporabila vode ampak hidrolat vrtnice..?
  uživaj 🙂


  • Špela/Milnica maj 22, 2018 at 17:55

   Zivjo,

   koliko maske ste pripravili? Priporočam, da če je brez konzervansa, čimprej uporabite, ne glede na to, ali ste uporabili hidrolat ali des.vodo in ne glede na to ali je v hladilniku. Morda bo tam kakšen dan dlje zdržala, sicer pa priporočam, da si takšno masko kar sproti pripravljate. 🙂

   lp,

   Špela