Še ena izmed mnogih mojih priljubljenih krem za obraz. Zakaj najljubših? Ker preprosto obožujem goji jagode v sadnih napitkih! Lahko si predstavljate moje navdušenje ob najdbi olja v katerem se »cedijo« goji jagode.
Sicer sem že povedala, da imam rada bolj bogate kreme, saj je moja koža precej suha, vendar pa si naredim tudi kakšno bolj lahkotno kremo, ki ima visoko vsebnost vlažilcev – in tako je moja koža čez dan dovolj hidrirana.
Kremo še posebej priporočam za tiste, ki imate zrelo kožo, ki ne marate mastnega filma na koži – krema se namreč po 10 sekundah popolnoma vpije in tistim, ki imate radi mat videz (po kremi se vaš obraz zagotovo ne bo svetil).
Za 100g kreme boste potrebovali (Vse sestavine najdete tudi v že pripravljenem paketu):
- 61 g destilirane ali rožne vode (dodati je potrebno vsaj 8% več vode, saj jo vsaj toliko izpari pri segrevanju – dodajte torej 70g vode ali hidrolata, ki ga boste uporabili v receptu)
- 3 g rastlinskega glicerina
- 10 g lubragela ali aloe vera gel
- 1 g konzervansa geogard ultra
- 7 g emulgatorja olivem 100
- 2 g ekstrakta grenivkinh pečk
- 6 g goji jagod v kokosovem olju ali acai olja
- 6 g jojobinega olja
- 4 g mareličnega masla ali olje mareličnih jedrc
1. KORAK: PRIPRAVIMO SESTAVINE
V oljno fazo gredo sestavine topne v olju;
- emulgator olivem 1000
- ekstrakt grenivkinih pečk
- goji jagode v kokosovem olju
- marelično maslo (lahko ga nadomestite z oljem mareličnih jedrc)
- jojobino olje
V vodno fazo gredo sestavine topne v vodi:
- lubragel
- rastlinski glicerin
- destilirana voda oz. rožna voda
V ohlajevalno fazo gredo sestavine občutljive na visoke temperature (ohlajevalna faza nastopi pri 50 stopinjah C), v našem primeru dodamo izbrano eterično olje – jaz sem se tokrat odločila za geranijo.
2. KORAK: STEHTAMO IN ZDRUŽIMO SESTAVINE IZ OLJNE FAZE
3. KORAK: STEHTAMO IN ZDRUŽIMO SESTAVINE IZ VODNE FAZE
4. KORAK: POSTAVIMO V DVOJNO POSODO IN SEGREVAMO
Obe fazi postavimo v dvojno posodo na štedilnik in 20 minut segrevamo na 75 stopinj C. Vsake toliko časa izmerimo temperaturo ene in druge – želimo namreč, da sta obe čimbolj enaki. Včasih se zgodi, da se olja hitreje segrejo kot voda,v tem primeru odstavite olja (ta bodo še nekaj časa držala temperaturo) iz štedilnika in segrevajte vodo – ko se bo ta povzpela na 75 stopinj in ko bodo olja na tej temperaturi sledite naslednjemu koraku.
5. KORAK: ODSTAVIMO Z OGNJA IN V VODNO FAZO DODAMO KONZERVANS
V tem koraku ne smemo pozabiti dodati konzervans v vodno osnovo (geogard ultra je topen v vodi), premešamo konzervans in se prepričamo, da se je popolnoma raztopil.
Počasi zlivamo vodno fazo v oljno fazo in miksamo dokler se emulzija ne začne gostiti.
Po približno 10 minutah je nastopila ohlajevalna faza (temperatura emulzije se je spustila na 50 stopinj C) – zdaj je pravi trenutek, da dodate izbrano eterično olje.
6. KORAK: NAPOLNITE V LONČKE
Krema bo svojo končno podobo dobila šele čez 24 ur. Preden napolnite lončke počakajte, da se nekoliko ohladi. Opremite z rokom uporabe in hranite v hladilniku ali v suhem prostoru (priporočam, da jo uporabite v roku 4-5 mesecev).
[success]Vse sestavine najdete tudi v že pripravljenem paketu za izdelavo 4x50ml kreme >> [button linkto=”https://www.milnica.si/product/sestavine-za-izdelavo-vlazilne-goji-kreme-za-obraz/” type=”dark”]Poglej paket[/button] [/success]
Teli paketki sestavin so super ideja! love it! In tale krema zgleda za pojest! Definitivno bom poskusila tole ustvarit.
Hvala Tea! Tale kremca je res super pa še hitro se naredi. Vsekakor moraš poskusit:)
Naslednjič bo na vrsti ta. Moja koža je zeloo zrela:)
Špela, hvala za nova odritja in navdušenja!
Sabina ja res je fina, če imaš rada hitro vpijajoče in nemastne:) – tako bolj dnevna kot nočna:)
Pozdravčki
Preizkusila tudi sama in navdušena nad rezultatom:) super kremica;)
Super Nina, sem vesela, da je uspelo in da si zadovoljna s kremico! Lepe praznike!
Živjo 🙂 A se da to kremico kupit? ali so na voljo samo sestavine pa si mora potem kupec to sam napackat skupaj:) Jaz namreč nisem ravno uspešna pri takšnem eksperimentiranju bi pa z veseljem preizkusila to kremico:)
Zivjo
zal zaenkrat se ne:). Ampak verjamem, da vam bi uspelo, če sledite navodilom:) Takšnega zadovoljstva (svoja lastna prva krema) se verjemite ne da kupiti;). Zaenkrat lahko rečem le, da poskusite in če vam ne bo všeč še vedno lahko rečete ne;) ali pa se tako navdušite, da delate samo še svoje kremice. Obstajata dve skrajnosti:)
hvala sicer za povpraševanje po kremici:)
lep pozdrav:)
Živjo,
super recepti! Že dolgo časa iščem kremo, ki bi bila primerna za mojo kožo. Imam mešan tip in male podkožne mozoljčke zato me zanima, če bi bila ta krema primerna, da mi ne bi mašila por. Hvala za odgovor in vse pohvale!! 🙂
Zivjo Vesna
krema je primerna za mešano kožo, ne pušča mastnega občutka, pa tudi olja, ki so dodana imajo nizko stopnjo komedogenosti. Kako se bo obnesla na vaši koži pa je res težko predvideti :). Hvala in pozdravčki!
Zivjo Spela!
Navdusena sem nad vsem kar naredis, cel kup idej dobim! Hvala! Me pa zanima,ali bi mi uspelo, ce namocim suhe goji jagode v olivnem olju. (seveda, da pustim nekaj tednov stati).
Hvala!
Jeri
Zivjo Jeri
lahko, moja mami jih je tudi macerirala. Ampak res morajo biti suhe. Kje si jih sušila, v kakšnem sušilcu sadja? Na ta način tudi delajo korenčkovo olje, z maceracijo. Želim veliko uspeha! Pozdravček
Hvala Spela!
Ves, kar kupljene-bio bi namocila. Korenckov macerat sem ze delala, pa mi nekako ne uspe. V prvo korencencek nisem posusila in se je seveda pokvarilo. Potem sem ga cisto posusila in namakala dva meseca, pa tudi ni uspelo. Nikjer ne najdem info kako je s tem. Da se korencek na 3/4 posusi? V cem je “finta”?
Res najlepsa hvala!
hej
pomoje ga moraš res ornk posušit, izsušit pravzaprav. Jaz ga še nisem delala. V čem si ga pa sušila?:)
Oj! Na zraku, na podstresju, v temnem koticku, v poletnem casu. Bil je res suh. Mogoce presuh, da se zato ni moglo izluziti.. Mislis, da je to mogoce?
Hm tezko rečem, jaz vse sušim prav v sušilcu. Dve urci pa je fertik. Tko da bi rekla, ja da mozno, da ta metoda mogoče ni najboljša:)
Hvala Spela!
Si mi dala za mislit in imas prav. Na zraku se dlje casa susi in v tem casu lahko pride do okuzbe.. Ali kaj ves kako je s susilci? Je pomembno kaksen je? Na trziscu jih je kar nekaj. Na kaj je potrebno biti pozoren?
Lepo se imej in uzivaj!
Zivjo
mi imamo enega za hrano, torej če je dober za hrano je dober najbrz tudi za to. Bom pogledala pa sporočim kateri je. Mislim pa da znamka tu ne igra vloge. Večinoma so si med seboj zelo podobni. Lepo bodi tudi ti:)
Zivjo Spela!
Se eno vprasanje imam. Korencek sem potem posusila kot je treba in ga dala v olje. Zdaj je ze dva meseca pa je isto. Olje se ni nic spremenilo v tako lepo rdeco barvo.. Traja nekaj mesecev, da nastane korenckov macerat?
Hvala!
Zivjo
Koliko korenčka ste pa “namakali”. Morda bi bilo smotrno, da v to olje, še enkrat namočite korenček in pustite še za dva tedna. Predvsem je važno, da korenček izluži svoje učinkovine v olje, tudi će ni prave barve. V bolj svetlejše olje boste namočili bolj bo izrazita barva. Odvisno tudi katero olje ste uporabili, če je olivno, ki je bolj temno, barva ne bo tako izrazita:). lp
Oj.
Namakala sem priblizno v razmerju 1:1. Najbrz bi moralo biti vec korancka. Bom upostevala nasvet. Hvala za vse nasvete!
Jeri
Zivjo! Mene pa zanima ce je ok, da namakam kupljene susene goji jagode v kokosovem olju? Je to vseeno primerno? Svezih se zdaj ne dobi…Koliko casa se namakajo? Hvala!
Ana
Zivjo
lahko poskusite, namakate vsaj en mesec, kakšen pa bo rezultat pa nevem. Svežih tako ali tako ne bi smeli namakat, ker bi se olje pokvarilo. Vprasljivo je, če so kupljene goji jagode, res samo sušene, ponavadi jim dodajo se en kup stvari, sladil itd. Preverite na embalaži. Lep pozdrav
Hojla,
mene pa zanima koliko kapljic eteričnega olja se doda na koncu. Jaz bom dodala eterično olje smilja, pa kolikor vem se ga doda res malo.
Lp
Špela
Zivjo Špela
3-4 kapljice bo dovolj. Smilj ima tudi kar močan vonj, tako, da bo to zagotovo zadosti. Pozdravček
Pozdravček,
hvala za info. Upam, da bo krema super za mojo kožo. Imam namreč mešan tip kože.
Lp
Špela