Recepti & ideje

Mango piling za ustnice

Prihaja pomlad, nova osvežitev tudi za nas in zato je prav, da si privoščimo kakšen piling! Pripravimo kožo na pomladno sonce, da zadiha in podarimo svežino obrazu in seveda nič manj pomembnemu delu našega telesa – ustnicam!

Izjemno hiter recept, ki je navdušil tudi moje prijateljice, ki sem jim ga podarila za testiranje. Dale so zeleno luč in zdaj ga predstavljam tudi vam <3

Za izdelavo 2x5ml pilinga za ustnice boste potrebovali (sestavine najdete tudi v paketu z vključenimi 4-imi steklenimi posodicami – odlična ideja za darilca 🙂 ) :

 

Pripravite sestavine in pripomočke (lopatico za mešanje, tehtnico, 2x merilne posodice in posodico v kateri boste izdelovali svoj piling). Vse pripomočke tudi prej razkužite.

 

mango piling za ustnice priprava

 1. KORAK

V eno izmed merilnih posodic odtehtajte sucragel, v drugo (posebej) pa olje mareličnih jedrc).

mango piling za ustnice2

mango piling za ustnice3

3. KORAK

V večjo posodico najprej zljite sucragel, ki ste ga stehtali v 2. koraku. Nato v sucragel z žličko (kar hitro) vmešajte olje mareličnih jedrc.Nato le še vmešate mango v prahu in piling zrnca (najprej zrnca, nato še mango v prahu).

mango piling za ustnice4

piling za ustnice5

PILING ZA USTNICE6

Po želji lahko dodate še vitamin e in izbrano eterično olje ali dišavo. Piling je ravno prav grob, bolj viskozne teksture, sladek in res naredi fine gladke. Piling porabite v roku 1. meseca.

mango lip scrub3

 

Related Posts

Komentarji na “Mango piling za ustnice

 1. Maja pravi:

  Živjo,

  zanima me kaj bi lahko uporabila namesto sucragela, ki ga trenutno nimam na zalogi?
  P.S: Je mogoče na vidiku kak recept za encimski piling? 🙂

  Hvala, LP

  1. Špela pravi:

   zivjo Maja,

   morda ricinus bi bil še najbolj podoben + dodatek cera beline. 🙂 Pozdravček, Špela

 2. Maja pravi:

  uf, še eno vprašanje 🙂 Ali lahko za daljšo obstojnost uporabim konzervans ali se ne svetuje glede na to, da se uporablja na ustnicah?

  1. Špela pravi:

   Lahko uporabite cosgard 0,3% sicer je na oljni osnovi in dejansko se bo pokvaril šele ko bodo olja postala žarka. Lahko potem kakšen antioksidant dodate (rožmarinov ekstrakt, vitamin e, grenivkine pečke) lp, Špela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja