• 10
  Apr

  Kremna maska za suho in utrujeno kožo

  https://www.milnica.si/blog/kremna-maska-za-suho-in-utrujeno-kozo/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Mar ni čudovit občutek,  ko je tvoja koža po dobrem naravnem čiščenju še prijetno nahranjena, navlažena in sijoča? 🙂 Predstavljam ti priljubljeno kremno masko z viola glino, primerno za vse tiste, ki imate bolj suho kožo. Še posebej se obnese, če tvoja koža ne prenaša dobro “klasičnih” glinenih mask, ki znajo kožo malo bolj izsušiti. Po nanosu te maske tvoja koža ne bo še dodatno izsušena, temveč prijetno nahranjena in ravno prav navlažena ter pripravljena za večerno nego.

  Priprava takšne glinene kremne maske je malce bolj zahtevna kot priprava običajne glinene maske (torej le kombinacije gline in hidrolata). Ampak sem prepričana, da ti bo izdelek uspel – potrebno bo le malo zavihati rokave 🙂

  Recept

  Za cca 60g maske boš potreboval/a (sestavine najdeš tudi v paketu):

  a) vodna faza (66,5%)

  • 66,5g destilirane vode (+10g dodatno, ker izpari pri segrevanju), destilirano vodo lahko nadomestiš tudi s tekočo aloe vero ali hidrolatom po tvojem izboru

  b) oljna faza (14%)

  c) faza (19,5%)

  Izdelava

  1. PRIPRAVA SESTAVIN

  Poleg zgoraj naštetih sestavin potrebuješ še mešalnik z metlicami, 2x ognjevarno posodo, termometer in posodico za shranjevanje maske.

  1. PRIPRAVA vodne in oljne faze

  V eni ognjevarni posodi pripravi destilirano vodo ali hidrolat, v drugi ognjevarni posodi pa stehtaj sestavine za oljno fazo.

   

  3. SEGREVANJE

  Vsebino z oljno in vodno fazo segrej na 70 stopinj in nato odstavi z vodne kopeli. Med segrevanjem lahko pripraviš vsebino za C fazo (stehtaš gline).

  4. ZDRUŽEVANJE

  Ko sta obe fazi na 70 stopinjah Celzija, odstavi posodi z vodne kopeli. Vsebino z oljno fazo zlij v vodno in prični mešati z mešalnikom (priporočam mešalnik z metlicami; jaz sem začela s paličnim, po dodatku gline pa “preklopila” na takšnega z metlicami). Mešaš cca 1 minuto, nato dodaš gline in eterično olje nerolija ter konzervans cosgard.

  5. SHRANJEVANJE

  Masko shraniš v primerno posodico. Uporaba je preprosta: naneseš na obraz in pustiš delovati 10 – 15 minut. Maska je mehka, kompaktna kot krema in pusti res mehak, svilnat in čist občutek na koži. Ker si svoj izdelek zaščitil/a s konzervansom, bo tvoja maska uporabna vsaj 4 mesece.

   

   

Komentarji

 1. Tanja april 11, 2018 at 10:21

  Živijo, to bom definitivno poskusila! 🙂
  Me samo nekaj zanima: ali lahko zamenjam emulgator btms z Olivem 1000?


  • Špela/Milnica april 12, 2018 at 13:25

   Zivjo Tanja,

   ne bi priporočala, ker je btms bolj primeren za izdelke, ki se sperejo z kože, las ipd, olivem bo deloval čisto drugače. Lep pozdrav,Špela