Mila za vlivanje (melt-and-pour), Recepti & ideje

Kopalna tortica s presenečenjem

Idejo o skritem zakladu se je začela z dvema resnicama: 1. vsi imamo radi milo! 2. kopalne kroglice so najbolj zabavna stvar v kopalnici, če so v obliki tortice pa še toliko bolj 😀

Kaj torej dobimo, ko združimo to dvoje? Čudovito kopalno tortico, v kateri se skriva milo.

Kaj se boste v tem blogu naučili?

  • izdelati kopalno kroglico
  • kako izdelati kopalno tortico
  • kako skriti milo ali kopalno kroglico v kopalno tortico 🙂

Za izdelavo sem uporabila (dve kopalni tortici)

Za izdelavo boste potrebovali nekaj tehničnih pripomočkov:

  • silikonski kalup za muffine ali kalup za kopalne kroglice 
  • električni mikser
  • posodo za stepanje
  • navadno vodo v razpršilcu
  • nastavek za okraševanje
  1. KORAK/priprava

Pripravi vse sestavine in poskrbi za čistočo! Čaka te veliko zabave :).

2. KORAK/ izdelava mila

Začeli bomo z izdelavo mini mila, zato si pripravi manjši kalup (recimo kalup za ledene kocke), pigment v poljubni barvi in glicerinsko bazo za vlivanje. Lahko pa v kopalno tortico skrijete še eno kopalno kroglico ali rožico, kot sem naredila jaz 🙂 Lahko naredite celo oboje! :).Če se odločiš, da boš v kopalno tortico skril/a manjše milo, potem ti priporočam, da se najprej lotiš tega. Stopi cca. 25g mila za vlivanje, dodajte poljubno barvo in nekaj kapljic eteričnega olja.

2. KORAK/izdelava kopalne rožice ali manjše kopalne kroglice

Če si se odločil/a, da boš v kopalno tortico skrila še eno kopalno kroglico oz. rožico ali katerikoli drugi motiv, jo narediš tako, da zmešaš 30g sode bikarbone z 10g citronske kisline in 5g škroba tapioke. Po želji lahko dodaš še penilec – natrijev lavril sulfoacetate, če želiš, da se bo presenečenje v kopalni tortici tudi penilo :). Natrijev lavril sulfoacetat-a dodaš 10g. V zmes nakapaš nekaj kapljic vode, tako, da je zmes vlažna in pripravljena za oblikovanje. Kopalno rožico lahko tudi poljubno obarvaš in ji dodaš dišavo oz. eterično olje (5-7 kapljic). Zmes nato daš v kalupe (rožice ali katerekoli druge). Takšna rožica se trdi približno 2-3 ure.

 

3. KORAK/izdelava kopalne tortice

Sedaj pa je čas za pripravo kopalne tortice. Vzameš večji kalup kot je rožica oz. naše presenečenje, ki ga boš skrila v tortico. Zmešaš zgoraj navedeno (glej recept) količino sode in citronske kisline ter škroba tapioke. Poškropiš ali zaliješ z !malo! vode, tako, da je zmes vlažna in dodaš izbrano eterično olje ali dišavo. Kalup napolneš do polovice.

4. KORAK/skrivanje presenečenja.

Sedaj, ko si napolnil/a mešanico sode in citronske, do polovice kalupa, položiš nanj presenečenje (milo ali manjšo kopalno rožico ali kroglico, ki si ga izdelal/a v koraku 2.). S preostankom mase pokriješ presenečenje.

5. KORAK / okraševanje

Sedaj pa je čas za najbolj zabavni del tega ustvarjanja! V penasto maslo (50g) dodaš 5-10g avokadovega olja in 15 kapljic eteričnega olja frangipani ter izbrano barvo. Jaz sem se odločila za viola barvo, saj želim, da moja tortica izgleda kot prava borovničeva tortica :).

Penasto maslo stepaš 5 minut, da postane fino spenjeno. Nato izbereš nastavek za okraševanje in spenjeno maslo napolniš v vrečko za okraševanje. Tortico lahko poljubno okrasiš. Moje slaščičarske sposobnosti niso ne vem kaj, je pa stvar zelo zabavna 🙂 !

Na koncu lahko kopalno tortico le še posuješ z bleščicami :). Penasto maslo se ne bo povsem strdilo in bo mehko. Ko boš želel/a kopalno tortico uporabiti, lahko najprej uporabiš penasto maslo, saj je kot pravi mousse za tuširanje oz. umivanje, na koncu pa v kad vržeš še kopalno tortico s presenečenjem 🙂 Zabavno bo tudi za otroke! Le pazite, da ne bodo vanjo zagrizli 🙂

 

 

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja