Tale recept je pisan na kožo vsem ljubiteljem dišečega kakava in kave! Kava in kakav se seveda odlično dopolnjujeta, za kar so dokaz tudi vse kavno-čokoladne torte 🙂 V temle pilingu sodelujeta tako z vonji kot z učinkovinami.
S tem pilingom boš podbudil/a cirkulacijo in odstranil/a odmrle kožne celice. Vse sestavine za izdelavo te čakajo v pripravljenem paketu (diy)
Za izdelavo cca 100ml kakavovega pilinga potrebuješ:
- 46g kakavovega masla (nerafiniranega ali deodoriziranega)
- 44g kokosovega olja (frakcioniranega)
- 10g kokosovega kaprilata
- 10g kavnih zrnc
- 3g vrtnic v prahu
Po želji dodajo izbrano eterično olje ali dišavo (10 kapljic). Moje priporočilo: odlično se kombinira z vonji citrusov 🙂
- KORAK: pripravi sestavine
poleg sestavin potrebuješ žličko za mešanje, tehtnico, merilno posodico, ognjevarno posodo in mešalnik (z metlicami)
2. KORAK:
stehtaj kakavovo maslo in ga v ognjevarni posodi stopi na vodni kopeli.
3. KORAK:
stehtaj kokosovo olje in kaprilat, ki ju dodaš v stopljeno kakavovo maslo
4. KORAK:
ko se maslo stopi, za minuto vse skupaj premiksaj, da se malo ohladi in dodaj 10g kavnih zrn.
5. KORAK:
Ko se ognjevarna posoda nekoliko shladi, postavi celotno zmes v skrinjo za 15-20 minut, saj bi sicer moral/a dolgo mešati, da bi se vse skupaj ohladilo. Nato vzami iz skrinje in zmiksaj v penasto maslo. Na koncu dodaj še 10g vrtnic v prahu, po želji pa lahko še odišaviš. Piling ne sme priti v stik z vodo (razen seveda tik pred uporabo), sicer se bodo v njem nabirali nezaželeni mikroorganizmi, ki vodijo k pokvarljivosti izdelka. Lahko ga tudi zaščitiš s konzervansom (tekoči, topen v olju), recimo plantaserve s ali drugi primeren konzervans (cosgard). Sicer pa piling lahko uporabljaš tako, da ga z žličko vzameš le toliko, kolikor ga potrebuješ za enkratni nanos.
6. UPORABA:
Piling shranjuj stran od sončne svetlobe in pri temperaturi pod 30 stopinj Celzija. Naneseš ga na rahlo navlaženo kožo in s krožnimi gibi vtreš. Spereš z vodo in tvoja koža bo mehka, čista in kot prerojena!
Živjo Špela,
zgleda odlično – zanima me, ali bi lahko namesto frakcioniranega kokosovega olja uporabila klasično kokosovo olje – ali bi morala v tem primeru spremeniti delež kakavovega masla?
Že vnaprej hvala in lep dan še naprej, Meta
zivjo Meta
joj tole sem pa spregledala – vaš komentar. Opravičujem se za pozen odgovor. Lahko bi uporabili kokosovo maslo, vendar bi zmanjšala delež kakava za 4g in povečala kokosovo maslo za 4g 🙂 pozdravček, Špela
ZDRAVO! Koliko pa dodamo enega ali drugega konzervansa na to količino masel.hvala lepa.
Zivjo Špela!
bi rada uporabila plantaserve in cosgard? Oba naenkrat?
lp
Špela
Zdravo! Mene pa zanima kako dolgo je rok uporabe?
Zivjo!
rok uporabe je do cca. 8 mesecev. lp Špela
Zdravo.
Koliko cosgarda je potrebno dodati:)?
Zivjo Nina,
0,5% bi priporočala za tale recept 🙂 Pozdravček, špela
Pozdravljena
Z čim bi lahko nadomestili kavna zrnca ?
Hvala za odgovor
Zivjo Helena,
s katerimkoli drugimi v manjši velikosti. Lahko kakšna mehkejša jojobina zrnca ali bambusova.Lp,Špela