• 03
    Apr

    Kakavov kavni piling

    https://www.milnica.si/blog/kakavov-kavni-piling/
    by
    objavljeno v Recepti & ideje

    Tale recept je pisan na kožo vsem ljubiteljem dišečega kakava in kave! Kava in kakav se seveda odlično dopolnjujeta, za kar so dokaz tudi vse kavno-čokoladne torte 🙂 V temle pilingu sodelujeta tako z vonji kot z učinkovinami.

    S tem pilingom boš podbudil/a  cirkulacijo in odstranil/a odmrle kožne celice. Vse sestavine za izdelavo te čakajo v pripravljenem paketu (diy)

    Za izdelavo cca 100ml kakavovega pilinga potrebuješ:

    Po želji dodajo izbrano eterično olje ali dišavo (10 kapljic). Moje priporočilo: odlično se kombinira z vonji citrusov 🙂

    1. KORAK: pripravi sestavine

    poleg sestavin potrebuješ žličko za mešanje, tehtnico, merilno posodico, ognjevarno posodo in mešalnik (z metlicami)

    1 KORAK PRIPRAVA SESTAVIN KAVNI PILING

     

     

     

     

     

     










     

    2. KORAK:

    stehtaj kakavovo maslo in ga v ognjevarni posodi stopi na vodni kopeli.

    KAVNI PILING POSTOPEK2

    KAVNI PILING POSTOPEK3

    3. KORAK:

    stehtaj kokosovo olje in kaprilat,  ki ju dodaš v stopljeno kakavovo maslo

    POSTOPEK IZDELAVE KAVNI PILING

    KAVNI PILING POSTOPEK5

    4. KORAK:

    ko se maslo stopi,  za minuto vse skupaj premiksaj, da se malo ohladi in dodaj 10g kavnih zrn.

    KAVNI PILING POSTOPEK6

    KAVNI PILING POSTOPEK8

    5. KORAK:

    Ko se ognjevarna posoda nekoliko shladi, postavi celotno zmes v skrinjo za 15-20 minut, saj bi sicer moral/a dolgo mešati, da bi se vse skupaj ohladilo. Nato vzami iz skrinje in zmiksaj  v penasto maslo. Na koncu dodaj še 10g vrtnic v prahu, po želji pa lahko še odišaviš. Piling ne sme priti v stik z vodo (razen seveda tik pred uporabo), sicer se bodo v njem nabirali nezaželeni mikroorganizmi, ki vodijo k pokvarljivosti izdelka. Lahko ga tudi zaščitiš s konzervansom  (tekoči, topen v olju), recimo plantaserve s ali drugi primeren konzervans (cosgard). Sicer pa piling lahko uporabljaš tako, da ga z žličko vzameš le toliko, kolikor ga potrebuješ za enkratni nanos.

    kavni piling111

    KAVNI PILING POSTOPEK11

    KAVNI PILING POSTOPEK10

    6. UPORABA:

    Piling shranjuj stran od sončne svetlobe in pri temperaturi pod 30 stopinj Celzija. Naneseš ga na rahlo navlaženo kožo in s krožnimi gibi vtreš. Spereš z vodo in tvoja koža bo mehka, čista in kot prerojena!

    KAVNI PILING

Komentarji

  1. Meta maj 24, 2017 at 13:08

    Živjo Špela,
    zgleda odlično – zanima me, ali bi lahko namesto frakcioniranega kokosovega olja uporabila klasično kokosovo olje – ali bi morala v tem primeru spremeniti delež kakavovega masla?
    Že vnaprej hvala in lep dan še naprej, Meta


    • Špela/Milnica maj 30, 2017 at 14:20

      zivjo Meta

      joj tole sem pa spregledala – vaš komentar. Opravičujem se za pozen odgovor. Lahko bi uporabili kokosovo maslo, vendar bi zmanjšala delež kakava za 4g in povečala kokosovo maslo za 4g 🙂 pozdravček, Špela


  2. špela september 27, 2017 at 10:20

    ZDRAVO! Koliko pa dodamo enega ali drugega konzervansa na to količino masel.hvala lepa.


    • Špela/Milnica september 28, 2017 at 11:43

      Zivjo Špela!

      bi rada uporabila plantaserve in cosgard? Oba naenkrat?

      lp

      Špela


  3. Masa december 10, 2017 at 18:40

    Zdravo! Mene pa zanima kako dolgo je rok uporabe?


    • Špela december 11, 2017 at 15:37

      Zivjo!

      rok uporabe je do cca. 8 mesecev. lp Špela