Recepti & ideje

Ideja za darilo: mineralno ličilo – kremni srebrni highlighter

V sklopu serij idej za novoletna darila vam tokrat predstavljam mineralno ličilo t.i osvetljevalec (ang.luminizer). Obstajajo različne vrste osvetljevalcev, tudi v različnih barvah (prevladujejo predvsem zlata, bež in srebrna, bela, naravna itd.). Za izdelavo se uporabljajo predvsem mice, ki dajejo sijaj. Osvetljevalci so namenjeni posvetljevanju določenega predela obraza. Lahko ga naneste nad veko, nad ličnicama, predelu okoli oči in celo dekolteju (čeprav vam bom nekaj specialno za ta predel predstavila kmalu). Namen osvetljevalec je, da naredi obraz mehkejši, mladostnejši in daje sijaj na mestih, ki bi jih radi poudarili. Neverjetno je, kako lahko le z nekaj triki in le kanček ličila naredimo obraz svež in drugačen. Zelo prav vam bo prišel za decembrsko ličenje. Zasijte v decembru in si ga izdelajte kar same. Zagotovo se ga bodo razveselile tudi vaše prijateljice ali mame, ki si drznejo več :).

Izdelava je sila preprosta. Potrebujte le:

Vse sestavine, vključno s 4 posodicami vas čaka v pripravljenem paketu

1. KORAK: Priprava sestavin in pripomočkov

1 korak izdelava domače kozmetike_osvetljevalec _senčilo za veke

2. KORAK: Pripravite osnovo

V posodo odmerite čebelji vosek, marelično maslo in kokosov kaprilat. Segrejte dokler se vosek in maslo ne stopita. Nato odstavite z ognja.

2 korak priprava osnove_osvetljevalec_mineralni makeup_licilo

3. KORAK: Segrevanje

Segrevajte in odstavite z ognja, ko je čebelji vosek in marelično maslo stopljeno.

segrevanje

4. KORAK: Dodajanje pigmentov

V vašo osnovo dodajte zdaj vitamin E in premešajte. Nato stresite še satenasto belo mico in svilo v prahu. Premešajte z žličko, da boste imeli čim manj grudic. Sicer, ko se strdi je popolnoma drugačen, ko v tekoči obliki.

3 korak izdelava mineralnega licila-osvetljevalec

5. KORAK: Shranjevanje

Ko ste končali, prelijte v posodico. Z navedeno količino boste napolnili cca 15 ml posodico. Posodica na sliki ima prostornino 7ml. Počakajte uro ali dve, da se strdi. Nato pa je pripravljen za uporabo. Rok uporabe je vsaj 7 mesecev od dneva izdelave :).

4 korak izdelava mineralnega licila osvetljevalec2

Related Posts

 1. Ella pravi:

  waw…lepo je videt! Ta je prav res praznični:) Kremni osvetljevalci so bolj intenzivni kot v prahu…jih je pa dobro utrdit s kakšnim prosojnim pudrom v prahu…ali pa-kot vidim v naslednji objavi-z bleščečim pudrom:)

 2. Brigita pravi:

  Oj, meni pa so nastale taksne majhne grudice. Kako se jih lahko znebim?

  1. Špela/milnica pravi:

   Zivjo

   lahko se to zgodi, zaradi čebeljega voska, katero maslo pa ste še uporabili? Poskusite še enkrat vse skupaj stopiti, da se res raztopi. Pozdravček

 3. Andreja pravi:

  Živijo, Špela.
  Želela bi si izdelati kremno ličilo za veke. Je ta recept primeren za to? Z ustrezno barvo mice seveda.
  Hvala!

  1. Špela/Milnica pravi:

   Zivjo Andreja

   takšnole kremno ličilo bi bilo na vekah za moje pomoje premastno in bi se hitro zbrisalo ali ostalo v grudicah. Senčilo za veke je bolje, da ga naredite le v prahu ali pa na ta način, kot sem jaz naredila puder v kamnu https://www.milnica.si/blog/mineralni-puder-v-kamnu/

   Torej osnovo + pigment poskropite z nekaj kozmetičnega etanola in senčilo spravite v primerno embalažo za senčila. Pomagajte si s tem blog zapisom.

   Lep dan se naprej!

 4. Monika pravi:

  Meni je tale osvetljevalec res top, pa še odličen za kožo, priporočam 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja