Recepti & ideje

Hidratantni antiage gel za obraz

Tudi ti obožuješ maske in anti-age sestavine? 🙂 Tokrat sem zate pripravila nekaj za razvajanje obraza! Meni je tale gel zelo všeč, sem prepričana, da bo tudi tebi!

Hialuronska, vitamin C, glukonolakton – same noro čudovite reči za tvoj kožo. Izdelava je res preprosta, potrebuješ pa nekaj malo posebnih sestavin – ampak ravno zaradi njih je vse skupaj tako super!

Še mini nasvet:  ko izdeluješ svoje izdelke, te hitro zamika, da bi vključila ogromno aktivnih, močnih sestavin. Ampak ti priporočam, da upoštevaš pravilo “manj je več”. Lahko se zgodi, da izdelek ne bo deloval, kot mora. Obstaja možnost, da morda kakšne sestavine med seboj niso kompatiblne, še posebej to velja pri močnih aktivnih sestavinah.

Recept

Za izdelavo cca 100g gela potrebuješ:

Izdelava

  1. Stehtaj hidrolat vrtnice in dodaj ekstrakt malin.
  2. Raztopi ksantan gumi v rastlinskem glicerinu in dodaj k vrtnici in ekstrakt gotu kola
  3. Nato dodaj še hialuronsko kislino in počakaj, da se raztopi. Hialuronska kislina bo tvoj izdelek zgostila – dobiti moraš gel, brez grudic. Raztapljanje hialuronske lahko traja nekaj časa, zato kar potrpežljivo 🙂
  4. Dodaj še vitamin C in premešaj, da se raztopi.
  5. Na koncu dodaj in raztopi še glukonolakton in geogard ultra.

Še zadnji del postopka – uravnavanje pH

pH bo v tem koraku visok zaradi dodatka vitamin C (okoli 8). Zdaj ga bova malenkost znižali. Zakaj? Ker bo tako konzervans geogard ultra stabilen in izdelek bolje deloval (natrijev askorbil fosfat namreč najbolje deluje v okolju pH okoli 6). Postopek bo enostaven: enostavno dodaj 0,5g mlečne kisline in premešaj. S tem boš znižala pH.

Uporaba

Načinov uporabe je več – svoj vlažilni gel lahko uporabiš kot masko (in ga nato spereš) ali pa ga pustiš na obrazu. Preizkusi, kaj ti bolj ustreza (jaz ga imam raje kot masko).

Kot maska: naneseš v debelejši plasti in pustiš cca 10 minut ter nato spereš. Ali v tanki plasti naneseš zvečer in pustiš čez noč. V kožo se bodo absorbirale vse aktivne snovi, tvoja koža pa bo občutno bolj gladka in napeta!

Kot vlažilni gel: naneseš na obraz v tanki plasti in počakaš, da se vpije. Spiranje ni potrebno. Nanesi v zelo tanki plasti, drugače bo občutek lepljiv 🙂

Maska bo stabilna cca 3 mesece.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja