Recepti & ideje

Hidratantna obrazna vodica s kofeinom

Tokrat sem zate pripravila nekaj preprostega in uporabnega! Morda se na prvi pogled ne zdi, da potrebuješ obrazno vodico. Vendar lahko ta postane nepogrešljiva na tvoji kozmetični polički – vsaj pri meni je bilo tako 🙂

Namen obrazne vodice je navlažitev in osvežitev kože obraza. Jaz jo uporabljam tako zjutraj kot zvečer, pa včasih še vmes 🙂

Vodica iz tega blog pa pomaga še proti zabuhlosti in izboljšanju tena kože, saj ekstrakt Gotu kola deluje tudi proti pigmentaciji. Zjutraj je odlična za prebuditev in požitev na obrazu.

Jaz jo nanesem po tem, ko obraz splaknem z vodo, nato nadaljujem nego s serumi in spf zaščito ter ličili. Ko poleti postane (pre)vroče, je res super ohladitev na obrazu. Če ti prija hladilni efekt na koži, priporočam, da namesto aloe vere uporabiš hidrolat poprove mete ali kombinacijo različnih hidrolatov.

Seveda lahko recept tudi prilagodiš po svoje. Dodaš npr. svoj najljubši hidrolat in še kakšne dodatke (vitamin C in podobno).

Recept

Za izdelavo cca 100ml vodice potrebuješ:

Izdelava

1.PRIPRAVA SESTAVIN

Za izdelavo vodice poleg sestavin potrebuješ še: stekleni vrček, žličko za mešanje, embalažo za shranjevanje (steklenička ali plastenka z razpršilko) in tehtnico.

2.POSTOPEK IZDELAVE

Izdelava je povsem preprosta! Stehtaj aloe vero ali izbran hidrolat ter dodaj rastlinski glicerin, ekstrakt gotu kola, sea kompleks in nato še kofein. Lahko malenkost segreješ vodico, preden dodaš kofein (se lažje raztopi). Na koncu le še zaščiti s konzervansom – Cosgard. Ph vodice se mora gibati okoli 5-6. Vedno preveri, da ni previsok ali prenizek.

3.SHRANJEVANJE

V steklenički z razpršilko bo vodica vedno sveža, pa še nosiš jo lahko s seboj. Porabi jo v roku 3 mesecev. Shranjevanje v hladilniku ni potrebno, razen če želiš še dodaten hladilni učinek.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja