• 04
  Mar

  Hibiskusov nežen piling za obraz

  https://www.milnica.si/blog/hibiskusov-nezen-piling-za-obraz/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Prihaja pomlad in s tem tudi lahka poletna nega za našo kožo. Za začetek spomladanskih dni sem za vas pripravila nežen piling za obraz, ki bo očistil vašo kožo. Prijetna, osvežilna nega, ki bo prebudila vašo kožo. Zahvaljujoč poprovi meti, ki bo “poživila” vaš obraz in hibiskusu, ki bo nežno očistil nečistoče z vaše kože. Hibiskusova zrnca so nežna do kože, obenem pa hibiskus vsebuje veliko antioksidantov (vitamin C) in flavonoide. V pilingu sem uporabila tudi bentonit glino, ki ima močno moč absorbcije in čiščenja kože. Absorbira nečistoče, strupe in težke kovine iz našega telesa. Ima negativen naboj, medtem, ko imajo toksini oz. strupi pozitiven naboj in jih na ta način privlači. Bentonit glina je primerna za vse tipe kože.

  Za izdelavo hibiskusovega pilinga za obraz (60ml) boste potrebovali: (Vse sestavine skupaj z 60ml plastenko dobite v pripravljenem paketu)

  • 25g aloe vere
  • 32g destilirane vode ali hidrolata
  • 3g natrijev laktat
  • 0,5g ekstrakta poprove mete
  • 5g hibiskusovih zrncev
  • 0,2g ksantan gumi
  • 0,2g alantoin
  • 5g bentonit gline
  • 0,6g geogard ultra

  *opcijsko: 2-3 kapljice eteričnega olja poprove mete, čeprav piling že diši po poprovi meti, zaradi ekstrakta poprove mete. Piling ima tudi nežen vonj po hibiskusu.

  1. KORAK: Pripravite sestavine in pripomočke

  Poleg zgoraj naštetih sestavin, potrebujete še ognjevarno posodo, silikonsko metlico in 60ml plastenko za shranjevanje.

  1 korak piling za obraz s hibiskusom in poprovo meto

  2. KORAK: Priprava za segrevanje

  V ognjevarno posodo dodajte destilirano vodo, aloe vero, natrijev laktat, alantoin, ksantan gumi in geogard ultra. Segrejte do 70 stopinj Celzija. Vmes tudi premešajte, da se ksantan gumi raztopi. Odstavite z ognja, ko je ksantan gumi raztopljen.

  2 korak priprava vodne faze

  3. KORAK: Dodajanje sestavin

  Ko se vodna faza ohladi na 45 stopinj vmešajte bentonit glino. Sprva bo morda zgledalo, da se nikakor ne bo vmešala, zato vztrajajte in mešajte kot, da bi hoteli stepsti beljak v sneg.To pa ste zagotovo že počeli :). Ko ste vmešali glino, enako vmešajte tudi zrnca hibiskusa in ekstrakt poprove mete. Potrebno je nekaj malega moči in nekaj časa, da je vaš piling gladek, brez grudic.

  3 korak piling za obraz s hibiskusom

  4. KORAK: Dodajanje eteričnih olj

  Po želji lahko dodate še kakšno kapljico poprove mete ali drugega eteričnega olja. Največji izziv pa vas čaka, kako kar precej gost piling spraviti v plastenko. Lahko si pomagate z vrečko za okraševanje tort (tiste za enkratno uporabo) ali uporabite žličko ali nož, pri čemer ta postopek traja nekoliko dlje, da spravite celih 60ml v plastenko. Piling uporabite na umitem, rahlo navlaženem obrazu in s krožnimi gibi odstranite odmrle kožne celice. Ker vsebuje glino, ga lahko nekaj časa tudi pustite na koži (cca 5-10 minut). Na koži boste začutili prijeten hlad (kar še posebej prija v vročih poletnih mesecih). Sperite z mlačno vodo po cca 10 minutah. Pričakala vas bo prerojena in sveža koža. Piling lahko uporabite večkrat tedensko, saj so zrnca zelo blaga in nežna do kože. Porabite v roku 3-4 mesecev.

  4 korak dodajanje eteričnih olj

  Vse sestavine za izdelavo 2x60ml pilinga so na voljo v že pripravljenem paketu >> Poglej paket

Komentarji

 1. Sabina marec 7, 2015 at 22:50

  Iiii, krasen! Bom poskusila…
  Uživaj prihajajoče dni! In naj bo nedelja še posebej tvoja in… vsa ženska!
  Pozdravček!