Top izbor, Recepti & ideje

Glinena ploščica za čiščenje obraza

Želiš izdelati nekaj preprostega, morda zase ali za darilo? Tale izdelek te bo očaral z vonjem, z občutkom na koži pa še bolj! 100% naravna čistilna ploščica je prava super hrana za tvojo kožo, saj kožo na obrazu nahrani, prijetno in nežno očisti.

Izdelava takšne ploščice oz. ploščic je primerna tudi za čiste začetnike. Tudi, če nisi nikoli še nič izdelal/a, kar brez skrbi – uspelo ti bo 🙂

Priporočam le, da se držiš recepta. Če pa želiš v njem vseeno kaj zamenjati, naj to ne bo kakavovo maslo, ki je glavna sestavina in zaradi katerega je ploščica dovolj trda za uporabo. Zamenjaš lahko recimo glino, primerno za svoj tip kože.

Recimo takole:

Recept

Za izdelavo cca 3 manjših cca 35g ploščic potrebuješ:

Izdelava

1.KORAK priprava

pripravi žličko za mešanje, posodo (najbolje stekleno) v kateri boš segreval/a, tehtnico in kalup po izboru. Lahko je plastičen, silikonski, ni pomembno. Vse pripomočke dobro očisti in sterliziraj.

2.KORAK izdelava

Najprej stehtaj kakavovo maslo in aloe maslo ter stopi v mikrovalovni pečici ali najbolje na vodni kopeli. Med tem, ko se topi, lahko pripraviš ostale sestavine v prahu (koloidni oves, kamilico in roza glino)

3.KORAK izdelava drugi del

Ko je maslo stopljeno dodaj sestavine v prahu in premešaj. Nato le še eterično olje po izboru in konzervans. Konzervans priporočam, ker ploščica lahko pride v stik z vodo.

4.KORAK vlivanje in ohlajanje

Maso vlij v kalupe in postavi v hladilnik ali skrinjo za uro ali dve. Vzemi ven in voila, tvoja ploščica je pripravljena!

UPORABA

Ploščico uporabljaš tako, da obraz zmočiš oz. navlažiš, nato pa ploščico z nežnimi krožnimi gibi vmasiraš v kožo. Še malo vtreš s prsti in spereš z mlačno vodo 🙂

Rok uporabe je cca 6 mesecev. Hrani v posodici 🙂

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja