Uporabni nasveti

Februarska delavnica: utrinki

Spet smo se imeli luštno in zabavno na sobotni “skoraj” celodnevni delavnici! Čas je hitro mineval, punce pa so pridno ustvarjale. Izdelale so si svoj mineralni puder, kakavovo mazilo, nočno vlažilno bogato kremo za obraz in masko za obraz. Nekatere so bile že izkušene, nekatere malo manj, a čisto vsaka je domov odnesla izdelke s katerimi je bila zadovoljna. Kljub utrujenosti po taki delavnici so me prevzemali lepi občutki, polni vtisov, med nami so se spletle vezi in energija je kar izžarevala. In prav zaradi teh občutkov rada delam delavnice, za vas!

Spodaj nekaj utrikov v sliki in vtisov “mojih” ustvarjalk, za katere verjamem, da se njihova pot tukaj še ni končala.

delavnica izdelave domače kozmetike februar

Katarina: “Bilo je super! Nove izkušnje, novi receptki, super družba, in se bolj super Spela , vsec mi je bilo vse…sproščenost, dobra organizacija,domačnost. Se priporocam se za kako delavnico. Predvsem se zanimam za izdelavo emulzij (kreme, balzami, samponi..after shave-i itd.). Spela super si!”

Pia: “Na delavnici mi je bilo najbolj všeč vzdušje. Naučila sem se, da je temperatura pri izdelavi krem res pomembna, prav tako sem se naučila nekaj o “lahkih” in “težkih oljih in aromaterapiji. Jaz sem pogrešala bolj strukturirano podajanje podatkov o osnovnih sestavinah domače kozmetike. Nekako smo preskakovale iz teme na temo in sem se včasih malce izgubila. Od izdelkov sem najbolj navdušena nad pudrom. Zdaj vem da izdelava ličil ni noben bau bau :).”

2 korak delavnica izdelave domače kozmetike

Maja: “Delavnica mi je bila super in res sem vesela, da sem se je udeležila. Všeč mi je bilo, da je vladalo sproščeno vzdušje ( da ni bilo kot pri pouku), bila si super “profesorica”, pa še ostale udeleženke so bile res kul, kaj je še doprineslo h končnemu učinku.Všeč mi je bilo, da smo imele pred praktičnim delom uvod, kjer sem izvedela res veliko koristnih informacij in nasvetov, najbolj pa mi je bilo všeč, da smo se praktičnega dela lotile same in da ni šlo le za prikaz postopka. Ker sem v izdelavi kozmetike začetnik, sem se naučila ogromno novih stvari, zdaj vem, da izdelovanje “ta prave” kreme sploh ni tako strašljivo, kot sem si predstavljala. Težko bi se odločila, kateri končni izdelek mi je najbolj všeč. Maske še nisem uporabila, nočno kremo redno uporabljam ( uporabljamo jo jaz in še moji sestri in je vsem super, tako da moram obvezno narediti še dnevno), puder sicer uporabljam povrhu obarvane kreme in se super obnese za matiranje. Delavnico bi vsekakor priporočila tudi prijateljicam”.

delavnica izdelave domače kozmetike

Katja: “Vsec mi je bila sproščenost, pozitivnost, dobra družba, novo znanje in super Špela… Osebno sem zvedela veliko novega, tako v teoriji kot v praksi saj sem začetnica v domači kozmetiki. Super je bilo izvedeti kako formulirati recept za izdelavo kreme! Narejeni izdelki so zelo vsečni, težko bi se opredelila za enega… Vsak mi je po svoje vsec. Delavnico bi/bom definitivno priporocila tudi mojim prijateljicam. Svet domace kozmetike me je popolnoma prevzel in komaj cakam, da najdem cas in se lotim pacanja kremic. Upam, da se se kdaj srecava na kaksni delavnici.”

Ana: ” Na sobotni delavnici je bilo enkratno! Resnično sem uživala in izvedela veliko novega in se tudi veliko naučila. Super mi je bilo, da smo izdelali tako veliko stvari, na voljo smo imeli praktično cel dan oz. popoldne.Ena najboljših stvari mi je bila, da sem izgubila “strah” pred vodno in oljno fazo…kako to vse skupaj zmešati in da kaj ne rata 🙂 Zdaj lahko dejansko začnem izdelovati kremice, maske…saj mi sestavine že nekaj časa doma ležijo in čakajo, da se prelevijo in sestavijo v čudovito kremo :).  Noro všeč mi je bil tudi mineralni puder. Želim si, da bi bilo še več takih delavnic, ljudje premalo ustvarjamo in vzpodbujamo in razvijamo svojo kreativnost. Špela upam, da se čim prej spet vidimo na kakšni novi delavnici, naslednjič pripeljem še mamo.”

delavnica izdelave domače kozmetike 2

Bi se tudi vi radi udeležili delavnice? Vabljeni, da mi pišete na elektronski naslov spela@milnica.si in mi zaupate svoje želje 🙂

Komentarji na “Februarska delavnica: utrinki

 1. Sabina Coz pravi:

  Pozdravljena.Hvala za čudovito stran, ki mi veliko pomaga in nauči.Imam olje črne kumine in me zanima,če imate izkušnje z nijim oz. kako bi ga koristno uporabila v kozmetiki-baje je čudežno:-) 🙂 🙂 🙂 🙂

  1. Špela pravi:

   Zivjo Sabina

   nimam izkušnje z njim, sem pa zanj ze slišala. Lahko ga uporabite v kremi/emulziji za obraz v oljni fazi ali v C fazi pri izdelavi kreme – nekaj kapljic oz do 4g. Pozdravček

 2. Sabina pravi:

  Lepo! Enkrat si vzamem čas in se pridružim…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja