• 11
  Feb

  Darilo v 5 minutah: valentinovi srčki

  https://www.milnica.si/blog/darilo-v-5-minutah-valentinovi-srcki/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  S čim boste pocrkljale sebe ali svojega najdražjega za valentinovo? Sproščujoča kopel in domače dišeče kopalne kroglice, ki jih lahko naredite že v 5 minutah so darilo, ki ga ne bi zavrnil nihče :).

  Sproščali se boste že, ko jih boste izdelovali, saj so enostavne in zabavne. Jaz se najraje spoščam ob izdelavi kopalnih kroglic 🙂

  Za izdelavo  valentinovih srčkov boste potrebovali slabih 10 minut in nekaj sestavin: Vse sestavine vas čakajo v pripravljenem paketu

  1. KORAK: Pripravite sestavine in pripomočke

  Pripravite vse zgoraj naštete sestavine in posodo, ki bo dovolj velika, da boste v njej lahko zmešali vse sestavine skupaj.

  1 korak kopalne kroglice

  2. KORAK: Izdelava mase za kroglice

  V posodo stresite sodo bikarbono in nato še citronsko kislino. Obe sestavini skupaj dobro premešajte. Dodajte 4 mini kozmetične žličke mice v prahu (ne dodajte preveč, sicer bo vaša kad in kopel v barvah vaših kopalnih kroglic. Maso dobro premešajte kar z rokami. Pigment se bo tako enakomerneje razporedil, vi pa boste med prsti začutili ali je še kje kakšna grudica.

  Na enak način in v tem koraku dodate tudi popke vrtnic. Popke razdrobite in jih vmešate v maso.

  2 korak valentinove kopalne kroglice

  3.KORAK: Dodajanje olj

  V vašo maso dodajte zdaj 1-2g rastlinskega olja (po želji) in eterično olje. Premešajte in nato 5-7 poškropite z vodo. Le toliko, da zmes navlažite. Če boste dodali preveč vode, bodo vaše kroglice v kalupu začele “vzhajati” (efekt “vulkan”), zato s škropljenjem ne pretiravajte, zmes mora biti le toliko vlažna, da bo držala skupaj.

  3 korak kopalne valentinove kroglice

  4. KORAK: Preizkus

  Naredite preizkus vaše mase, tako, da jo vzamete v pest in stisnete. V kolikor se drži skupaj in je kompaktna jo lahko dodate v srčast 3D kalup. Vzmeti iz kalupa po približno 1-2 urah. Vaša kroglica oz. srček mora biti popolnoma trd.

  Namig: Če želite, da je vaša kad polna mehurčkov lahko dodate k tej masi tudi kakšno izmed površinsko aktivnih snovi (penilce). Priporočam blage, koži prijazne penilce, kot je recimo natrijev lavril sulfoacetate.

  4 kopalne kroglice za valentinovo

  Vse sestavine so na voljo v že pripravljenem paketu za izdelavo 3x60g valentinovih srčkov >> Poglej paket

Komentarji

 1. Sabina februar 14, 2015 at 23:01

  Iiiii, superca so, ti srčki! Zamudila… Ampak pripravim za svoje dame… ob dnevu žensk koglice…
  Hvalaaaaaaaaaaaaa!


 2. tanja maj 6, 2015 at 17:55

  Koliko srckov pa nastane iz te kolicine? In teza le teh?


  • Špela maj 6, 2015 at 18:27

   Zivjo Tanja

   en srček, tak mal večji. V paketu recimo dobite sestavine za vsaj tri srčke. 🙂 Pozdravček


 3. Jeri junij 1, 2015 at 20:21

  Oj Spela!

  Jaz sem pa naredila tudi neko vrste kopel. In sicer 150 g kakavovega masla, 60 g oljcnega olja, eo, prah koprive. Je super, vendar me zanima kako bi vkljucila se sodo in citronsko kislino. Kakavovo maslo stopis v vodni kopeli. Kdaj bi dodala in v kaksni kolicini na ta recept? Res hvala!
  Jeri


  • Špela junij 2, 2015 at 17:48

   Zivjo Jeri

   hm si ne znam predstavljat:) a to je bilo tekoče, trdo v kroglicah ali kako? Sem ze enkrat naredila s kakavovim maslom tako, da bom povedala po mojih izkušnjah. Torej recimo za en kalup 60g sode, 20g citronske kisline, potem pa se 3-5 g tapioke, 9g kakavovega masla (več olj pa ne bi dala, če bi radi da ta zadeva skupi stopiji kot kroglice), če pa želite pa lahko tako ali tako več dodate pa bo potem kot neka kopel, ki je v lončku, če prav razumem?), čeprav je tole po mojem mnenju čisto dovolj, da iz kopeli prilezemo ven z mehko kožo. Potem pa ja lahko dodate še ščepec koprive in 8 kapljic eo ( za kopel si lahko privoščite tudi malce več). Pozdravček


   • Špela junij 2, 2015 at 17:49

    Aja pa še to, sodo in citronsko in skrob zmešate, medtem stopite maslo in ga nato prelijete čez to maso in zmešate. Vse ostalo čisto na koncu. Pozdravček


 4. Jeri junij 3, 2015 at 05:58

  Hvala, Spela!

  Ja, po mojem receptu, to maso vlijes v kalupe in se cisto strdi. Zanima me glede citronke pri tej stvari. Ce npr. namakamo roke in imamo kaksno “prasko”, citronka zapece ali se sestavine med seboj tako pomesajo/reagirao, da je ok.? Res hvala za vso pomoc! Lep dan to zelim!


  • Špela junij 3, 2015 at 22:00

   Hejla

   slisi se fino, nisem pa se nikoli probala. Ja zdej če bi dala preveč citronke bi lahko zapeklo ampak načeloma ni glih tako. Jo kombot daš, tudi voda nas lahko zapeče, če imamo kaksno ranico. bo pa soda pozdravla:) Pozdravček


 5. Jeri junij 4, 2015 at 05:55

  Hvala, Spela! Me morem verjeti, da tako nesebicno pomagas. Vsi tako skrivajo..
  Hvala ti!


 6. Barbara december 2, 2016 at 10:32

  Zdravo! Ker se bliža čas obdarovanja, sem na spletu iskala ideje za letošnja darila in naletela na to čudovito spletno stran. Vse pohvale za izvrstne “recepte”, sedaj imam zalogo idej še za mnogo let. Zanima me ali lahko naredim različico s sivko – namesto posušenih cvetov vrtnic bi uporabila posušene cvetove sivke?


  • Milnica december 3, 2016 at 12:20

   Živjo, Barbara! Hvala za pohvale 🙂 Seveda, brez problema lahko namesto cvetov vrtnic uporabite cvetove sivke!
   LP,
   Špela


 7. Katja november 17, 2017 at 21:12

  Pozdravljeni, zanima me ali se te kopalni srčki kaj penijo?


  • Špela/Milnica november 20, 2017 at 12:08

   Zivjo Katja

   teli srčki se ne penijo saj ne vsebujejo penilnega sredstva. Lep pozdrav, Špela