Recepti & ideje

Barvite maske za obraz

Sem velika ljubiteljica mask na tisoč in en način! Vsakič, ko si jo pripravim, ugotovim, da bi si jo morala privoščiti večkrat ?  Vsaj enkrat tedensko! Glinena maska ne čisti samo površinsko, temveč tudi globinsko. Na tvoji koži ne bo več ostankov odmrle kože, nanos tvoje kreme pa bo zaradi tega boljši. Učinek mask je viden takoj – bolj mehka, čista koža, na dolgi rok pa …čisto prerojena, gladka koža. A le, če “maskanje” izvajaš redno 😉

Ker je glinene maske težko “konzervirati”, jih ne moreš pripravljati za par mesecev vnaprej. Zato ti predstavljam najlažji in najhitrejši način za njihovo pripravo! Vzelo ti bo le nekaj minut, občutek po maski pa bo trajal še kar nekaj časa.

Sama si najraje pripravim multimasking, kjer barvo (in s tem izbiro gline) prilagodim predelu obraza. Tako npr. zeleno masko nanesem na T predel, ki je bolj mastentam, belo ali roza masko pa tam, kjer je koža bolj občutljiva in suha.

Kako pripraviš masko?

Pripravi stekleno posodico in špatulico (ali le žličko) za mešanje. Potrebuješ tudi tehtnico. Odmeriš vse sestavine in nato dodaš hidrolat. Zmešaš s špatulico, da je maska gladka brez grudic.

Kako uporabiš masko?

Masko naneseš na nežno očiščen obraz, jaz imam rada bolj debel nanos, pustiš delovati cca 7 – 10 minut. Maska se ne sme povsem posušiti ali kakorkoli zategovati na koži. Nato spereš z mlačno vodo in nadaljuješ s svojo nego. Priporočam za večerno nego, svojo kožo pa lahko dodatno pocrkljaš s kakšnimi serumi z aktivnimi učinkovnami, ki bodo sedaj na koži delovali še boljše.

3 ideje za enostavne in učinkovite maske za obraz

MASKA ZA OBČUTLJIVO KOŽO (1x nanos)

MASKA ZA ZRELO KOŽO (1x nanos)

MASKA ZA ČIŠČENJE – za kožo z nepravilnostmi (1x nanos)

 

 

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja