• 10
  Apr

  Antiage nega s skvalanom in vitaminom A

  https://www.milnica.si/blog/antiage-nega-s-skvalanom-in-vitaminom-a/
  by
  objavljeno v Recepti & ideje

  Skvalan je naravno prisoten v naši koži – je izjemna vlažilna sestavina, ki preprečuje izgubo vode, kar vpliva na prožnost in posledično videz kože. Skvalan ščiti kožo, izboljšuje njeno povrhnjico in elastičnost.

  Milničast skvalan je pridobljen iz oliv in povsem naraven. Ker ni komedogen (ne zapira por) je primeren za vse tipe kože. Še posebej ga priporočamo za nego suhe, mastne in zrele kože. Še posebej je popularna uporaba v kombinaciji z vitaminom A – spodaj najdeš več o tem.

  Kako pripraviš in uporabiš skvalan + vitamin A?

  Za neučakane najprej mini recept 🙂

  V 30ml skvalana kapneš 3-4 kapljice vitamina A. Premešaš in dobiš super serumček. 5 kapljic seruma vtreš na očiščen obraz (zjutraj in zvečer). Idealno je, če serum vtreš po nanosu vlažilnega seruma s hialuronsko kislino (če ga uporabljaš oz. imaš), saj bodo rezultati hitreje vidni.

  V Milnici dobiš skvalan v steklenički s pipeto, tako da mu le še dodaš vitamin A – dodatne embalaže ne potrebuješ.

  Zakaj uporabiti skvalan skupaj z retinolom?

  Skvalan in vitamin A se odlično dopolnujeta! Slednji je bistvena sestavina v kozmetičnih izdelkih za ohranjanje in spodbujanje svežega, spočitega videza kože.

  Vitamin A pospešuje obnavljanje celic, dokazano gladi kožo, oža pore, pomaga odstranjevati in zmanjševati starostne pege ter izboljšuje teksturo kože. Pomaga tudi pri zmanjševanju hiperpigmentacije zaradi brazgotin ali izpostavljenosti soncu.

  Takšen serum zato ponuja vrhunsko antiage nego (tudi v Milničasti ekipi smo kar “fani” tele preproste, a učinkovite nege 😉   Nežna, učinkovita nega s serumom, ki se zlahka vpije v kožo, bo zagotovo postala tvoja najljubša jutranja in večerna rutina.

  Česa v svoje serumčku ne boš našla?

  Ker na policah trgovina vse bolj pogosto najdemo izdelke s skvalanom in vitaminom A (oboje postaja kar tihi hit naravne kozmetike), še hiter pregled, česa nočeš (oz. čimmanj) v svojem serumu. Če ga izdelaš po zgornjem mini receptu, pa seveda ne bo vseboval ničesar od spodnjega 🙂

  • mineralnih olj
  • konzervansov
  • silikonov
  • glutena
  • sestavin živalskega izvora
  • alkoholov

   

Komentarji